Близо 40 млн. лв. вложени в рехабилитацията на пистата на летището

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
16:27 / 20.02.2012
5232
Както вече съобщихме летище Варна възобновява на 29 февруари 2012г. обслужването на полети и пътници след приключване на мащабния инфраструктурен проект за рехабилитация на пистата за излитане и кацане.

В подготовката и изпълнението на проекта, осъществен в пълно съответствие с планирания график, "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД вложи близо 40 млн. лв.

По време на строителството бяха положени общо около 150 000 тона асфалт, бе извършено разширение на страничните ивици за безопасност на пистата, бе изградена нова дренажна система и извършена пълна подмяна на светотехническата система на пистата на летище Варна.

Строителните работи се осъществяваха при непрекъснат - денонощен режим на работа, при осигуряване на изключително сложна логистика и организация на работа за постигане на синхрон и координиране на действията на множество транспортни, строителни и асфалтополагащи машини, работещи по едно и също време на 24 часов режим.
Специално за изпълнението на проекта, в близост до летището, бяха построени чисто нови, супер модерни инсталации за производство на полимер модифициран асфалт с капацитет 240 тона на час.

За изпълнението на строителните работи Фрапорт сключи договор с известната немска компания "Макс Бьогл Бауунтернемунг" ООД. Проектът бе дело на консорциум "Шлегел-Енергопроект", а контролът бе на строителния надзор "Рубикон ЕН АР" и фирмата за управление на проекти "Шлегел". Реализацията по време на всички етапи бе подпомогната активно и с много доброто взаимодействие от институциите в България в лицето на Министерство на транспорта, ГД "ГВА", РВД, Областна управа - Варна, ДНСК.

Успешното изпълнение на проекта е от изключителна важност, както за дългосрочното развитие на летището, така и за развитието на бизнеса и туристическата индустрия на град Варна и Североизточния регион.

Във връзка с възстановяване обслужването на полети на летище Варна, от 29 февруари се преустановява дейността на осигурения от Фрапорт Туин Стар автобусен превоз между летище Варна и летище Бургас.


Виж коментарите (5)

Още по темата (16):
03.09.2022 Голям ден за летище "Варна"
29.02.2012 Варненското летище възобновява работа
28.02.2012 Утре отварят варненското летище
20.02.2012 Отварят летището на 29 февруари
09.02.2012 Два основни превозвача ще обслужва летище Варна след ремонта
23.01.2012 Летище Варна – ръст на основните пазари
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).