Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Близо 40 млн. лв. за рехабилитацията на пистата за излитане и кацане на летище Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:31 / 14.10.2011Коментари (0)1951
© Varna24.bg
"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД отбеляза днес с официална церемония началото и освещаването на проекта за рехабилитация на пистата за излитане и кацане на летище Варна.

В присъствието на стотици гости, Главният изпълнителен директор на дружеството г-н Дирк Шусдзиара и Областният управител на Варненска област г-н Данчо Симеонов дадоха символичен старт на мащабния инфраструктурен проект. Варненски и Великопреславски Митрополит д-р Кирил благослови начинанието.

В подготовката и изпълнението на проекта инвеститорът влага близо 40 млн. лв. Подготвителните дейности вече започнаха, а от 8.30 часа на 15 октомври започват и строителните дейности по самото летателно поле. Очаква се в строителството да бъдат заети около 500 работници само на територията на летището.

За изпълнението на строителните работи Фрапорт сключи договор с известната немска компания "Макс Бьогл Бауунтернемунг" ООД. Компанията- изпълнител е с 80-годишна история, нарежда се сред 5-те най-големи германски строителни компании и има офиси в над 12 държави, включително Китай и Обединените Арабски Емирства. Дейността й обхваща от комплексно строителство на сгради до инфраструктурни обекти, включително и на редица летища.

Специално за изпълнението на проекта, в близост до летище Варна, бяха изградени чисто нови, супер модерни инсталации Бенингховен, за производство на полимер модифициран асфалт с капацитет 240 тона на час.

По време на строителните работи ще бъдат положени около 130 000 тона асфалт. Ще бъде извършена изключително сложна логистика и организация на работа за постигане на синхрон и координиране на действията на около 80 транспортни, строителни и асфалтополагащи машини, работещи по едно и също време на 24 часов режим. Проектът включва и разширяване на страничните ивици за безопасност на пистата с 5 м., така че общата широчина на пистата да достигне 60 м., изграждане на нова дренажна система и пълна подмяна на светосистемата на пистата.

Проектът за рехабилитация на пистата стартира през 2009 година с извършването на предпроектни проучвания от германската Schlegel Consulting Engineers - световен лидер в проучването и проектирането на летателни писти и настилки, която изготви подробен технически доклад с анализ и конкретни предложения за изпълнение на рехабилитацията.

Процесът на проектиране беше извършен в тясно сътрудничество с Гражданска въздухоплавателна администрация и Ръководство въздушно движение, а избраният период за строителните дейности бе координиран с представителите на авиокомпаниите, които оперират на варненското летище и туристическите организации.
Изпълнението на проекта е от изключителна важност, както за дългосрочното развитие на летището, така и за развитието на бизнеса и туристическата индустрия на град Варна и Североизточния регион.

За осъществяването на строително-ремонтните работи, летище Варна ще бъде затворено от 8.30 часа на 15 октомври 2011 г. до края на февруари 2012 г. През това време полетите от и до Варна ще се обслужват от летище Бургас. Фрапорт осигурява безплатен автобусен превоз между двете летища, чието разписание и условия за ползване са публикувани в сайтовете на летище Варна и летище Бургас.




Още по темата: общо новини по темата: 16
03.09.2022 »
29.02.2012 »
28.02.2012 »
20.02.2012 »
20.02.2012 »
09.02.2012 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2022/2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: