Близо 400 работници на "ТЕРЕМ - Флотски арсенал" блокираха пътя Варна - Белослав

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:55 / 14.04.2015
1213
Близо 400 работници и служители на "ТЕРЕМ - Флотски арсенал - Варна" започнаха първия работен ден след празничните дни с ефективна стачка и блокада на пътя Варна - Белослав за 15 минути.

Причината за протеста им са действията за отстраняването от длъжност на управителя на предприятието инж. Георги Стойков. Преди Великденските празници работниците са изпратили писмо до министъра на отбраната Николай Ненчев, в което са заявили, че не са съгласни с промяната на ръководството.

За смяната на Стойков се знае от сряда, 8 април, когато в следобедните часове във "Флотски арсенал" се получава факс от изпълнителния директор на "ТЕРЕМ" ЕАД Огнян Чалъков. С него се забранява на Стойков да подписва договори, да поема ангажименти от името на кораборемонтния завод, както и да извършва плащания. "Представеният предварителен одитен доклад от проверката на дружеството е положителен. На 8 април в 15.11 ч. се получи факс от изпълнителния директор на "ТЕРЕМ" ЕАД - София, че се отнемат всички правомощия на управителя. Това красноречиво говори, че сме излъгани от управляващите", се казва в нова декларация на работниците и служителите. Те заявяват, че спират работа днес от 8.30 до 13.30 ч.

Половин час по-рано работниците блокираха пътя Варна - Белослав, а от 16.45 до 17.15 ч. смятат да спрат движението по Аспарухов мост.

"Политическите ви игри ни омръзнаха. Ако в това се състои реформата ви, твърдо не я искаме", заяви Живко Тузсузов, председател на общото събрание на "ТЕРЕМ-КРЗ Флотски арсенал-Варна ЕООД".

Източник: БГНЕС


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
16.04.2015 Бойко Борисов връща стария директор на "ТЕРЕМ - Флотски арсенал"
15.04.2015 Работниците от "ТЕРЕМ - Флотски арсенал" посрещнаха с освирквания новия управител
14.04.2015 Работниците от "Терем" няма да блокират движението по Аспаруховия мост
09.04.2015 Работниците от ТЕРЕМ-Варна излизат на бунт
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).