Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Близо 5 години затвор за австралиеца педофил
Автор: Екип Varna24.bg 13:12 / 12.10.2009Коментари (0)1192
© Impact Press Group
4 години и 11 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим е наказанието, което Варненският окръжен съд /ВОС/ присъди на австралиеца Джозеф Лий Смит за блудство с три малолетни лица и за създаването на порнографски материали. За всяко едно от трите блудства австралиецът получи различен по размер наказание, а на основание чл.23 от НК, съдът му присъди да изтърпи най-голямото в размер на 4 години и 11 месеца. Това наказание ВОС завиши с още 6 месеца и така общият размер на присъдата е 5 години и 5 месеца лишаване от свобода, които Смит ще изтърпи в Софийския затвор.

Процесът срещу 36 годишния поданик на Австралия премина при закрити врати, при условията на съкратено съдебно следствие и пълно признаване на фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт. Съдът му присъди наказание под минимума от 5 години затвор, предвиден от закона. Чужденецът призна вината си затова, че е блудствал с всяко едно от трите деца, ненавършили 14 години. При условията на продължавано престъпление от неустановена дата през август миналата година и до 7-ми ноември, когато бил арестуван, Джозеф Смит създал и порнографски материали - снимки и видеозаписи, за които използвал отново малолетните момчета.

Роденият в Канбера медик беше задържан под стража в началото на ноември миналата година и от самото начало на следствените действия срещу него стана ясно, че това не е първата му визита в морската столица. В наета от него квартира в центъра на Варна той е пребивавал и в разгара на лятото, когато отново му "гостували" момченца от ромската махала. При полицейската акция по задържането му в квартирата са заварили и част от децата, с които австралиецът блудствал. Тогава полицаите иззели видеокамера, фотоапарат, дискове, медикаменти, секс стимуланти и атрибути. Пострадалите деца, които тогава са били разпитвани пред съдия днес не присъстваха в съда.

Пресслужбата на съда припомня, че в края на м. ноември миналата година с обвинението, че е сводничил на австралиеца и му осигурявал момчета за блудство и за създаването на порнографски материали във Варна бе арестуван и Халит Вели. През лятото на тази година Вели постигна споразумение за ефективно наказание от 9 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 500 лева.

Днешната присъда на Варненския окръжен съд от 5 години и 5 месеца, произнесена заради блудствата на австралиеца с малолетни момчета и създаването на порнографски материали подлежи на въззивен контрол в 15 дневен срок.




Още по темата: общо новини по темата: 12
22.01.2010 »
12.10.2009 »
08.04.2009 »
11.03.2009 »
21.11.2008 »
18.11.2008 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Лоша инфраструктура във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: