Близо 5 години затвор за австралиеца педофил

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:12 / 12.10.2009
1204
4 години и 11 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим е наказанието, което Варненският окръжен съд /ВОС/ присъди на австралиеца Джозеф Лий Смит за блудство с три малолетни лица и за създаването на порнографски материали. За всяко едно от трите блудства австралиецът получи различен по размер наказание, а на основание чл.23 от НК, съдът му присъди да изтърпи най-голямото в размер на 4 години и 11 месеца. Това наказание ВОС завиши с още 6 месеца и така общият размер на присъдата е 5 години и 5 месеца лишаване от свобода, които Смит ще изтърпи в Софийския затвор.

Процесът срещу 36 годишния поданик на Австралия премина при закрити врати, при условията на съкратено съдебно следствие и пълно признаване на фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт. Съдът му присъди наказание под минимума от 5 години затвор, предвиден от закона. Чужденецът призна вината си затова, че е блудствал с всяко едно от трите деца, ненавършили 14 години. При условията на продължавано престъпление от неустановена дата през август миналата година и до 7-ми ноември, когато бил арестуван, Джозеф Смит създал и порнографски материали - снимки и видеозаписи, за които използвал отново малолетните момчета.

Роденият в Канбера медик беше задържан под стража в началото на ноември миналата година и от самото начало на следствените действия срещу него стана ясно, че това не е първата му визита в морската столица. В наета от него квартира в центъра на Варна той е пребивавал и в разгара на лятото, когато отново му "гостували" момченца от ромската махала. При полицейската акция по задържането му в квартирата са заварили и част от децата, с които австралиецът блудствал. Тогава полицаите иззели видеокамера, фотоапарат, дискове, медикаменти, секс стимуланти и атрибути. Пострадалите деца, които тогава са били разпитвани пред съдия днес не присъстваха в съда.

Пресслужбата на съда припомня, че в края на м. ноември миналата година с обвинението, че е сводничил на австралиеца и му осигурявал момчета за блудство и за създаването на порнографски материали във Варна бе арестуван и Халит Вели. През лятото на тази година Вели постигна споразумение за ефективно наказание от 9 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 500 лева.

Днешната присъда на Варненския окръжен съд от 5 години и 5 месеца, произнесена заради блудствата на австралиеца с малолетни момчета и създаването на порнографски материали подлежи на въззивен контрол в 15 дневен срок.


Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
22.01.2010 Австралийският педофил обжалва присъдата си
12.10.2009 Австралиец застава пред съда за педофилство
08.04.2009 Потвърдиха ареста на австралиеца, снимал детско порно
11.03.2009 Потвърдиха ареста на варненеца, осигурявал момчета на австралиеца, обвинен миналата година за блудство с малолетни
21.11.2008 Задържаха под стража сводника, осигурявал момчета на австралиеца
18.11.2008 Потвърдиха ареста на австралиецът, обвинен за блудство с малолетни и порнография
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).