Близо половин милион ще струват проверките на баровете и плажовете по морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:36 / 10.04.2018
2866
Инспектори ще следят за нарушения по плажовете - дали има достатъчно свободна зона за поставянето на чадъри и кърпи, дали барчетата и кафенетата са разположени според закона, както и каква е дължината на бреговата линия за достъп до морето. За целта министерството на туризма търси фирма, която да се наеме с контрола срещу 408 000 лв. без ДДС. С включен ДДС сумата доближава половин милион лева, пише в. "Сега".

Служителите на избраната фирма ще бъдат наети за сезон 2018 и 2019 г. и ще обикалят по плажовете в Бургаско, Варненско и Добричко, става ясно от регистъра на обществените поръчки. Екипите, които ще следят за нарушения, трябва да са минимум два за всяка обособена позиция - Бургас, Варна и Добрич. Всеки един от тях трябва да се състои от най-малко четирима експерти, основно геодезисти.

Преди година на проверки по плажовете тръгна и самата ресорна министърка - Николина Ангелкова. Един от плажовете, които тя инспектира, бе Слънчев бряг. "Плажовете са поддържани и почистени, но на Слънчев бряг-север е надхвърлена многократно одобрената търговска площ и не е спазено изискването за 50% свободна зона", констатира тя. Най-честите нарушения през миналото лято бяха свързани с търговските площи и свободната зона. "Като цяло нарушенията са минимални и се отстраняват своевременно. Проверките ще продължат през целия сезон", коментира тогава министър Ангелкова. В рамките на няколко месеца от министерството провериха над 40 плажа.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).