Близо половин милион тона зърно са изнесени през Пристанище Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:23 / 25.07.2017
1422
Близо половин милион тона зърно са изнесени от началото на годината през Пристанище - Варна. След близо тримесечен слаб период заради по-ниските цени на международните пазари, от началото на юли отново има увеличение на зърнените товари. Сега на пристанище Варна - Изток се работи денонощно.

В момента на пристанище Варна четири кораба товарят ечемик и пшеница.

Любомир Добрев, директор "Пристанищен терминал - Варна Изток" споделя: "Износът на зърно започна много силно тази година. За този месец до момента имаме изнесени около 120 хиляди тона, и в момента в порта имаме кораби за още около 180 хиляди тона."

През първите три месеца на годината от Варна са изнесени близо 400 хиляди тона зърно от предишната реколта, от този месец се товари и от новата.

"До момента имаме около половин милион тона изнесени за годината.", допълва Добрев. 

От следващата седмица ще започне товаренето на рапица, първите количества вече са в складовете на пристанището. Реколтата на зърнени култури тази година е по-добра от миналогодишната. Прогнози за товарооборота на пристанището обаче се правят все по-трудно, тъй като в страната има достатъчно зърнобази и производителите могат да изчакват по-добри цени на международните пазари.

Източник: БНТ


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).