Близък на загиналата жена по "Хемус": Един конус ли струва човешкия живот?

Автор: Пламена Николова
Коментари (7)
17:05 / 01.08.2017
10125
Жесток инцидент по АМ "Хемус" отне живота на 60-годишна жена вчера. Пътуващото с нея момченце на 7 годинки лежи с комоцио в отделението по неврохирургия към варненската болница "Св. Анна". 

Защо се стигна до нещастието и има ли виновни? Един конус ли струва един човешки живот? Това се пита близък на загиналата жена, видя Varna24.bg.

Ето и коментарът му:

"На 31.07.2017 г., на автомагистрала "Хемус", преди с. Слънчево, при крайно нелепи обстоятелства, почина много скъп и близък за мен човек. 

Камион на пътна сигнализация, спрял в лявата лента на автомагистрала, с разрешена максимална скорост на движение 120 км/ч! Спрял, без никаква маркировка, при липса на каквито и да е обозначителни знаци... липса дори на конуси. 

Конуси, които струват по 8 лв/бр, при спечелени 800 милиона лева от държавни и общински поръчки!!! 

Никога, до сега, не съм се чувствал толкова БЕЗСИЛЕН! 

Безсилен, към това, в което се превръщаме като хора, като общество... Хора материални, лишени от ценностна система... Що за хора сме? Публикуваме снимки от инциденти... правим пошли коментари... И КАКВО??? Виновни НЯМА!!! В нашето безнаказано общество... Защо го правя? Има ли смисъл? Ако не аз - кой?!? Размишлявам по тези въпроси и осъзнавам, че и аз, като част от това общество, не мога да бъда безучастен, не мога да остана безучастен пред избора: "един обозначителен конус за 8 лева = на един човешки живот". Виновни ИМА!!! И това сме ние, така нареченото "общество"...".

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).