Блокада в центъра на Варна заради ремонт на булеварди

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:45 / 10.03.2015
2325
В центъра на Варна се образува жестока тапа, която ще остане така още поне около 2 месеца. Затворени са бул. "8-и приморски полк" и бул. "Мария Луиза" в отсечката от Червения площад до катедралата. Движението се извършва само в едното платно, като е направено двупосочно.

Въпреки това има шофьори, които или не могат, или не искат да се оправят в лудницата и карат в насрещното. Освен булеварда са затворени и прилежащите му улици - "Македония" и "Братя Миладинови".

Причината са ремонтните дейности по целия бул. "8-и приморски полк", "Мария Луиза" и "Христо Ботев". Те се очаква да приключат в края на май, преди началото на туристическия сезон. Кметът на Варна обясни, че булевардите ще се затварят поетапно, за да не предизвикват силен трафик. Варненци са недоволни обаче, че се затварят големи отсечки като тази от Червения площад до катедралата, а се работи само на едно място.

"Много по-улеснено ще е, ако затворят само участъка, който в момента обработват, а не цялата отсечка. Още повече че точно там се слива потокът от коли, идващи от бул. "8-и приморски полк" и от бул. "Сливница".

Съвсем скоро ще започне и подмяна на подземните комуникации по бул. "Трети март" и "Янош Хуняди". "Целта е тази предварителна работа да бъде извършена в рамките на месец и половина, когато ще започне реалното преасфалтиране на тези пътни артерии. Безспорно това създава неудобство за трафика, затова моля всички варненци за търпение, защото с реализацията на тези проекти основните пътни артерии на града вече ще са изцяло обновени", каза още кметът.

Призоваваме шофьорите, които имат възможност, да избягват въпросното трасе поради голямата натовареност и дългото чакане. Използването на по-заобиколен маршрут всъщност ще ви спести време и нерви.

Източник: "Народно дело"


Виж коментарите (4)

Още по темата (57):
21.05.2015 Отварят движението по бул. "Княз Борис I" и бул. "Мария Луиза" от днес
20.05.2015 Кметът: От утре проблемите с трафика във Варна трябва да приключат
20.05.2015 Варна посреща началото на туристическия сезон с нова визия на основните подходи за града
18.05.2015 До 3 дни приключва ремонтът на бул. "Мария Луиза"
15.05.2015 Отварят ремонтирания участък на бул. "Осми Приморски полк"
12.05.2015 Ремонтираха почти всички плочки в центъра, но най-разбитите оставиха
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...
Възмутен варненец: Камионите постоянно си минават, но това никой ...
Ето какво интересно събитие има във Варна днес
Голяма изненада очаква варненци и гости на града!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).