Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бляскава благотворителна вечеря набира средства за новата сграда на Карин дом
Автор: Екип Varna24.bg 14:41 / 07.06.2021Коментари (0)1669
©
Хора на бизнеса, общественици и културни дейци ще си подадат ръка за една вечеря, в която главен герой ще бъде доброто. Карин дом, който тази година чества своя 25 годишен юбилей ще събере партньори и приятели в първата благотворителна вечеря "Посланици на доброто“, а каузата зад която ще застанат е събиране на средства за оборудване на новата сграда на Карин дом. Вечерята ще се проведе на 26-ти юни от 19.30ч. на терасата на Морско казино с домакинството на изпълнителния директор на Карин дом – Мая Донева и подкрепено от Н.Пр. Д-р Роб Диксън, посланик на Обединеното кралство в Република България. Водещ на вечерта е Мария Силвестър, а програмата ще включва изпълнения на звездата от Евровизия – Поли Генова, квартет Note, Балет Malambo, Институт по кулинарни изкуства към ВУМ.

Изключителна солидарност към каузата проявиха и редица звезди, които дариха свои вещи и спомени за благотворителния търг, сред тях са художника Павел Митков, който предоставя шал-картина със своя творба, Христо Стоичков и Цветан Соколов и още много други.

"Това е едно събитие, с което от една страна искаме да отбележим своя юбилей по подобаващ начин, но преди всичко да дадем възможност на всички хора, подкрепящи каузата на Карин дом да застанат зад нас и в приключението, което е новият терапевтичен център. Набирането на необходимата сума никак не е лесно и затова каним всеки, който може да помогне да си закупи покана за благотворителната вечеря. Ние от своя страна сме направили всичко възможно събитието освен много полезно за общността, за децата със специални потребности и техните семейства, да е много приятно за гостите“ – това сподели Мая Донева, изпълнителен директор на Карин дом.

Цялата дейност на Карин дом в момента е събрана под покрива на някогашната вила на семейство Станчови, построена през 1908г., която не отговаря функционално на нуждите на организацията да развива своите терапевтични програми и обучения. Именно това е причината през 2019г. Общинският съвет на Община Варна да вземе решение да дари на Карин дом терен с цел изграждане на нова сграда. Финансирането на тази нова сграда се предоставя на Карин дом от Фондации Велукс, а парцелът е с площ 2450м2 в централна част на Варна. Въпреки подкрепата, която Карин дом има, средствата няма да стигнат за финализиране и закупуване на специализирано оборудване и обзавеждане за новия терапевтичен и обучителен център.

Фондация "Карин дом" е една от първите организации в България, която създава алтернативен на институциите модел за услуги и грижа за деца със специални нужди и техните семейства. Основана е през 1996г. от дипломата Иван Станчов, който привлича и вдъхновява дарители и специалисти и повежда борба срещу институционалната грижа на децата с увреждания и класифицирането им като "болни“ и инвалиди. Днес Карин дом получава признание и отличия за своя принос от много български и международни институции и организации. Предлага висококвалифицирана терапия на деца със специални нужди и продължава да подкрепя техните семейства.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: