Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Богата програма на четвъртото издание на фестивал "Море и здраве“
Автор: Екип Varna24.bg 14:44 / 16.05.2018Коментари (0)1682
©
Четвъртото поредно издание на фестивал "Море и здраве“ отново завладява със своята интересна и наситена програма. Организатор е Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“- Варна. Тазгодишният фестивал е част от инициативите посветени на честването на 135 години Варненско медицинско дружество.

На 18 и 19 май Музеят по история на медицината и хотел "Азалия“ в  к.к. "Св. Св. Константин и Елена“ ще посрещнат студенти и гости на града с вълнуваща научно-развлекателна програма.

Официалното откриване на фестивала е от 14:30 ч. на 18 май в Музея по история на медицината. Доц. Георги Маринов, ректор на МУ-Варна в периода 1987-1990 г. ще изнесе лекция за приносът на варненските лекари за морския туризъм в града. Ще бъде представен и репортажен филм на университетската телевизия MU-Vi. TV за първия учебник по морска медицина в България, издаден през тази година от МУ-Варна. От 15:20 ч. пък доайенът на водноспасителната служба към БЧК ще запознае участниците с лекция на тема "90 г. водноспасителна служба във Варна“. Краят на първия фестивален ден бележи представянето на традиционната постерна сесия на студенти, която тази година е на тема "Иновативни открития и дългогодишни проучвания, свързани с морето“.

На 19 май организаторите на морския фестивал са подготвили богата програма от образователни, развлекателни и спортни събития, всички свързани с морето и здравето.

От 10:00 ч. в хотел "Азалия" ще започнат процедурите “Таласотерапия за лице и тяло“, които ще продължат през целия ден. Студентите от МУ-Варна от специалност "Медицинска козметика" са подготвили специални СПА процедури с козметични продукти от морски съставки, на които желаещите гости ще имат възможност да се насладят. Паралелно с тях, екипът на университетския център по източна медицина ще представи възможностите на източната медицина с демонстрации на мануален лимфен дренаж на лице и тяло, антицелулитен масаж и естетична акупунктура. Отново в 10:00 ч., но на морския бряг пред хотел "Азалия“ за първи ще бъде проведена "Паневритмия на плажа“. Системата от гимнастически упражнения съчетава движение, слово, музика, мисъл и влияние на естествената природна среда.

В 10:30 часа пред басеина на комплекса ще стартира оздравителна гимнастика. Преподаватели и студенти от УС "Кинезитерапия“ на МУ-Варна ще посрещнат всички желаещи да възвърнат подвижността и тонуса си. От 11:00 ч. ще бъде проведена демонстрация по водно спасяване, за да запознае участниците и гостите на фестивала с рисковете, които крие морето и начините за справяне при възникнала опасност.

Програмата включва още забавна плажна игра с кегли, уроци по карибски танци, както и разнообразие от спортни игри край морето.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Кабинетът "Денков - Габриел"
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: