Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бой в зала "Пленарна" на Община Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:40 / 06.08.2015Коментари (0)3164
© Varna24.bg
Напук на призивите "За Бога, момчета, обединете се, подайте си ръце и вървете заедно напред!", феновете на "Спартак Варна" и "Спартак 1918" се сбиха в зала "Пленарна" на Община Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Мелето започна в мига, когато председателят на съвета Иван Луков обяви десет минутна почивка, за да се уталожат малко страстите в залата. При разминаването на двете агитки се стигна до ръкопашна схватка. Над 20 полицаи се втурнаха да разтървават побойниците, свикнали на агресия по стадионите.

Страстите се нагорещиха жестоко по време на обсъжданията кой от двата клуба трябва да получи за безвъзмездно стопанисване спортната база на стадион "Локомотив" във Варна. 

Начело на "Спартак 1819" от 10 дни е футболистът Иван Петров. Той обяви в залата, че от отпуснатите 200 000 лв.за дружеството от местната хазна няма и помен.

"Ние имаме отбор и тия момчета трябва да тренират някъде. Има над 300 деца, които стоят долу в академията и нямат подслон. Жалко е, че стана това разделение на клубовете. Някои ме обявиха за предател. Искам да кажа с две думи, че Спартак е ограбен!", коментира Петров. 

Пламен Начков поясни пред съветниците, че към момента само дружеството "Спартак 1918" има регистрация към Българския футболен съюз.

От Спартак Варна го контрираха, че за да се стигне до това разрешение се иска дадено дружество да има собственост, затова те настояват да получат за ползване стадион "Локомотив".

"Сдружение "Спортак Варна" бе създадено от Живко Господинов, който умирайки беше доведен в тази зала и обеща, че тези момчета повече няма да бъдат лъгани. Общинската фирма "Инжстрой" използва "Локомотив" без да плаща, а събира наеми от отдаването на футболните игрища. Там децата няма къде да тренират, защото две от игрищата са неизползваеми", каза Илко Станчев, един от управителите на "Спартак Варна".

Според него клубът "Спартак 1918" имал задължения от около 300 000 лв., с които не може да се справи и приличал на колело с паднала верига.  

"Двата клуба приличат на онези братя Ромул и Рем, които бозали от една вълчица, а след това се стигнало до братоубийство", коментира образно ситуацията с двата клуба общинския съветник Аврам Тодоров. 

"Като човек, който 40 години се е занимавал със спорта, макар и като чиновник, ви казвам-обединете се! Наско, Иване, разединихте се като църквите. Няма град в България, който да дава толкова пари за спорт. Ако сте единни ще се възползвате от това. В името на паметта на Живко Костадинов-обединете се!, предложи екс шефът на спортната дирекция в община Варна Петър Пасев.

За да овладее напрежението съветничката Светлана Такева предложи "Локомотив" да бъде даден за стопанисване на общинското предприятие "Спорт" Варна, а кметът Иван Портних да възложи изработването на критерии за отдаване на базата според Наредбата за безвъзмездно отдаване на спортните бази. По-късно съветниците отхвърлиха това предложение. 

Колегата и Янко Станев заяви: "Момчета, знам, че не ме обичате, обаче най-добрият вариант е да се обедините, за да ползвате базата".

В тази връзка той допълни предложението на Такева базата да бъде ползвана по график.

Николай Недков заяви, че е добре да се направи разследване кой и как е съсипал собствеността на "Спартак".

След прекратяване на дебатите на финала бе гласувано решението двете дружества да ползват базата на "Локомотив" в името на развитието на детско-юношеската школа, което също бе отхвърлено.

Оказа се, че съдбата с базата остава за решение на следващия Общински съвет на Варна. 




Още по темата: общо новини по темата: 14
06.08.2015 »
06.08.2015 »
06.08.2015 »
06.08.2015 »
06.08.2015 »
06.08.2015 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: