Бой в зала "Пленарна" на Община Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:40 / 06.08.2015
3166
Напук на призивите "За Бога, момчета, обединете се, подайте си ръце и вървете заедно напред!", феновете на "Спартак Варна" и "Спартак 1918" се сбиха в зала "Пленарна" на Община Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Мелето започна в мига, когато председателят на съвета Иван Луков обяви десет минутна почивка, за да се уталожат малко страстите в залата. При разминаването на двете агитки се стигна до ръкопашна схватка. Над 20 полицаи се втурнаха да разтървават побойниците, свикнали на агресия по стадионите.

Страстите се нагорещиха жестоко по време на обсъжданията кой от двата клуба трябва да получи за безвъзмездно стопанисване спортната база на стадион "Локомотив" във Варна. 

Начело на "Спартак 1819" от 10 дни е футболистът Иван Петров. Той обяви в залата, че от отпуснатите 200 000 лв.за дружеството от местната хазна няма и помен.

"Ние имаме отбор и тия момчета трябва да тренират някъде. Има над 300 деца, които стоят долу в академията и нямат подслон. Жалко е, че стана това разделение на клубовете. Някои ме обявиха за предател. Искам да кажа с две думи, че Спартак е ограбен!", коментира Петров. 

Пламен Начков поясни пред съветниците, че към момента само дружеството "Спартак 1918" има регистрация към Българския футболен съюз.

От Спартак Варна го контрираха, че за да се стигне до това разрешение се иска дадено дружество да има собственост, затова те настояват да получат за ползване стадион "Локомотив".

"Сдружение "Спортак Варна" бе създадено от Живко Господинов, който умирайки беше доведен в тази зала и обеща, че тези момчета повече няма да бъдат лъгани. Общинската фирма "Инжстрой" използва "Локомотив" без да плаща, а събира наеми от отдаването на футболните игрища. Там децата няма къде да тренират, защото две от игрищата са неизползваеми", каза Илко Станчев, един от управителите на "Спартак Варна".

Според него клубът "Спартак 1918" имал задължения от около 300 000 лв., с които не може да се справи и приличал на колело с паднала верига.  

"Двата клуба приличат на онези братя Ромул и Рем, които бозали от една вълчица, а след това се стигнало до братоубийство", коментира образно ситуацията с двата клуба общинския съветник Аврам Тодоров. 

"Като човек, който 40 години се е занимавал със спорта, макар и като чиновник, ви казвам-обединете се! Наско, Иване, разединихте се като църквите. Няма град в България, който да дава толкова пари за спорт. Ако сте единни ще се възползвате от това. В името на паметта на Живко Костадинов-обединете се!, предложи екс шефът на спортната дирекция в община Варна Петър Пасев.

За да овладее напрежението съветничката Светлана Такева предложи "Локомотив" да бъде даден за стопанисване на общинското предприятие "Спорт" Варна, а кметът Иван Портних да възложи изработването на критерии за отдаване на базата според Наредбата за безвъзмездно отдаване на спортните бази. По-късно съветниците отхвърлиха това предложение. 

Колегата и Янко Станев заяви: "Момчета, знам, че не ме обичате, обаче най-добрият вариант е да се обедините, за да ползвате базата".

В тази връзка той допълни предложението на Такева базата да бъде ползвана по график.

Николай Недков заяви, че е добре да се направи разследване кой и как е съсипал собствеността на "Спартак".

След прекратяване на дебатите на финала бе гласувано решението двете дружества да ползват базата на "Локомотив" в името на развитието на детско-юношеската школа, което също бе отхвърлено.

Оказа се, че съдбата с базата остава за решение на следващия Общински съвет на Варна. 


Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
06.08.2015 Превръщат в автополигон гараж на "Градски транспорт"
06.08.2015 Приеха без коментар наредбата за прокопаване във Варна
06.08.2015 Съдбата на камерите във Варна остава неясна
06.08.2015 И Росен Марков цъфна на сесията, пременен в расо
06.08.2015 Търси се инвеститор, който да налее 1 млн. лв. в Спортна зала
06.08.2015 Иван Луков към феновете на Спартак: Проблемът ви е в първите 7 г.
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).