Бойко Борисов: Ако бях варненец, щях да бия с камъни министър Терзиева заради магистрала "Хемус"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
09:47 / 08.09.2013
4726
Ако бил варненец, Бойко Борисов щял да бие с камъни министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева заради твърденията й, че магистрала "Хемус" не може да бъде построена с европейски пари. Това заяви във Варна лидерът на ГЕРБ пред членове от младежката организация на партията.

"Ако бях от Варна и министърът на строителството, която смени цикламата и сега е в жълтичко, ми каже, че "Хемус" няма да бъде строена с европейски пари и ще ми сложат бариера с публично-частно партньорство и на всяко качване на магистралата ще плащам пари - щях да ходя и да искам да я бия с камъни. Варненци не разбраха какво им казва тя - вас ви осъждат да сте много далеч след Бургас", коментира Борисов. По-късно пред журналисти той добави по темата, че варненци е трябвало да излязат на протест.

"Пълна е лъжа е това, което говори тази министърка, съжалявам, че я наричам министър. Те и за "Тракия" искаха публично-частно партньорство, спомняте ли си португалската фирма, Батко и Братко. Лъжеха населението по същия начин. Направих ли я само 20 % български пари - направих я. Хората в Бургас вече цъфтят. Във Варна защо да не стане? Варненци трябваше да излязат на протест - това е абсолютно достойно за протест", каза още Борисов.

Как ще се примирите, че бургазлии ще пътуват безплатно, а вие ще плащате такси?, попита бившият премиер

Чудя се на варненци защо не протестират. Как могат да се примиряват с намеренията на правителсвото за магистрала "Хемус"? Това заяви днес в Гранд хотел Варна бившият премиер Бойко Борисов пред млади активисти на ГЕРБ. Той нарече "лъжа" твърденията на строителния министър Десислава Терзиева, че парите по оперативна програма "Транспорт" няма да стигнат за довършване на аутобан между Варна и София, защото има ангажименти за магистрала "Струма" и други пътища. "Ние сме договаряли тези пари и знаем, че ЕС е готов да финансира магистрала "Хемус", така както отпусна пари за "Тракия" и тя беше изградена с едва 20% пари от държавния бюджет", обясни Борисов. Публично-частното партньорство, което министър Терзиева цитира като възможност за бъдещето на "Хемус" неминуемо означавало, че след разклона за летището ще има КПП, на което варненци ще плащат такса за бързия път, докато бургазлии ще пътуват безплатно "и ще процъфтяват". През предишния си мандат БСП също твърдяха, че няма европари за и за "Тракия" и така завъртяха далаверата "батко и братко", а след това ние направихме магистралата с финансиране от еврофондовете, напомни Борисов.

Източник: Дарик


Виж коментарите (9)

Още по темата (254):
30.03.2024 България чакаше тази новина за АМ "Хемус"
17.02.2024 Министър Цеков: По "Хемус" ще бъде подновено строителството до Плевен
23.01.2024 Рестартират строителството на "Хемус" през тази година
02.12.2023 Важно: Ограничават движението по АМ "Хемус" в посока Варна!
24.11.2023 Шишков: "Хемус" като магистрала е в парламентарния фризер
24.11.2023 Кметът Коцев: Магистрала "Хемус" е ключова за Варна, очакваме проектът да се ускори
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).