Бойко Борисов: След няколко месеца румънците отново ще бъдат зад нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:45 / 03.04.2015
980
Преди година и половина, когато бях премиер, за Румъния имаше на всеки шест месеца мониторингов доклад, а за България на година и половина. Румънците ни догонваха и ние искахме да бъдем отделени от тях за Шенген. Сега какво се случи - да ни дават Румъния за пример. Гарантирам ви, че след няколко месеца те отново ще бъдат зад нас. Това заяви днес във Варна по време на откриването на нов онкологичен и лъчетерапевтичен център министър председателят Бойко Борисов.

По отношение на двата законопроекта за съдебната реформа, той допълни, че е мислил, че ще бъдат дори четири. "Аз отговарям пряко за правителството и гарантирам, че то работи в изключителен синхрон, комфорт, взаимоуважение, разбирателство, толерантност и дисциплина. Ние сме перфектен екип и ни е радостно да се видим, е не го правим по принуда. Парламентът е друга работа. В тази сложна коалиция, която беше създадена трудно, ще има нужда от баланс, особено преди местните избори, където всяка партия ще си гони своите цели. Ние решихме министрите, включително и аз да не участваме в предизборната кампания. Аз агитирам за ГЕРБ, министър Москов за ДСБ, но сега само със свършената работа. Всяка една партия иска да покаже, че при нея са най-добрите експерти и в един момента става конкуренция и в парламентарните групи, кой ще доминира в Парламента и тук говорим чисто партийно", каза още Бойко Борисов.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).