Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Болница във Варна лекува за своя сметка заради изчерпани лимити
Автор: Екип Varna24.bg 14:47 / 15.06.2017Коментари (1)3821
©
Варненската Многопрофилна болница за активно лечение "Майчин дом-Варна" обяви, че ще лекува пациенти на загуба. Лечебното заведение е препълнено и дори има листа с чакащи болни. Рамковият договор, сключен с касата на 6 юни и подписан с особено мнение от ръководството на болницата, е за общо нови 15 клинични пътеки за дейностите по педиатрия и ортопедия и травматология. Макар че има нови пътеки, разликата в стойността на лимита за извършените медицинските дейности през юни спрямо май е едва 3931 лева, или по 262 лева на клинична пътека.

Не е ясно на каква база и с каква методика е определен лимитът. За седмица парите са изчерпани, а пациенти продължават да търсят помощ, обясниха от "Майчин дом-Варна".

Лечебното заведение разполага с три нови отделения, като пациентите се обслужват денонощно и по спешност. Въпреки липсата на средства, пациенти няма да бъдат връщани и "Майчин дом" ще лекува за своя сметка болните до края на юни, увериха от многопрофилната болница във Варна. За да не отказват лечение на пациентите, от здравното заведение са принудени да трупат задължения.

Ръководството е изпратило жалба до Здравната каса и писмо до Българския лекарски съюз. От болницата настояват да бъдат направени корекции на стойностите за извършената медицинска дейност за юни и реални прогнози за следващото тримесечие. "Майчин дом" разполага с най-съвременна техника и апаратура, за да работи по съответните пътеки. В нея работят 39 лекари със специалност, необходима за извършване на дейност по АГ, педиатрия и ортопедия и травматология, за които има сключен договор с касата, както и за урология.

При изчерпвне на лимитите пациентите се записват в списък на чакащи, или си плащат лечението, ако искат да бъдат оперирани. Така коректно здравоосигурените са поставени в неравностойно положение, ако медицинските услуги са след изтичане на лимита, коментират от "Майчин дом".

Лечебните заведения трябва да бъдат равнопоставени, парите трябва да следват пациента, а надлимитната дейност да се заплаща от касата, настояват от "Майчин дом-Варна".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Zlatka Ivanova 1
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: