"Болница за плюшени мечета" ще работи днес във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:26 / 29.02.2016
719
"Болница за плюшени мечета" ще заработи в един от големите търговски центрове във Варна в Международния ден на редките болести. 

Кампанията се организира за шеста година от Асоциацията на студентите по медицина във Варна и организации на пациенти с редки болести. Поводът е днешният ден, посветен на хората с такива заболявания. Целта е под формата на игра децата да научат повече за хигиената, здравословното хранене и за това, какво се случва в една болница. Ще могат да общуват с младите лекари, за да преодолеят страховете си от манипулации и бели престилки. 

"Пациенти" ще бъдат плюшените играчки на децата, а в ролята на лекари ще са студентите по медицина от Варненския медицински университет. Забавните прегледи ще се извършват от 10.00 ч. до 14.00 ч.

В 13.00 часа хора от цяла Европа ще вдигнат ръце към небето в знак на солидарност към милионите болни. В небето ще бъдат пуснати разноцветни балони, символ на хилядите редки болести. Така пациентските организации обединяват усилията си, за да привлекат вниманието на обществото към проблемите на страдащите и подобряване на грижата за тях.

Редките заболявания в света са над 6000 и макар от всяко от тях в България да страдат от един-двама до няколко стотин души, общият брой на засегнатите е около 400 000.

По същия повод, но в 12.00 часа майка на болно от муковисцидоза дете ще пусне 160 балона в двора на неговото училище във Варна. Инициативата на Тони Николаева е в подкрепа на нейният син Николай от І "а" клас на училище "Найден Геров".



Източник: БНР

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).