Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Борислав Гуцанов: За два месеца в ареста не ме разпитаха нито веднъж
Автор: Екип Varna24.bg 14:22 / 27.05.2010Коментари (2)2020
© Impact Press Group
Интервю с бившия шеф на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов:

- Г-н Гуцанов, как се чувствате след два месеца в ареста, готов ли сте да разговаряме откровено?

- Чувствам се много уморен, здравословното ми състояние е лошо, но това няма да ми попречи да съм откровен, защото винаги съм говорил така.

- В какво всъщност сте обвинен - шеф ли сте или просто член на престъпната групировка "Медузите"?

- Всъщност ме обвиняват за три сделки, станали през 2003-та, 2005-а и 2007 г. за покупка на автобуси за градския транспорт на Варна. Ще ви кажа това, което казах и пред съда. През 2003 г. съм бил един от членовете на Съвета на директорите на градския транспорт. Сделката е извършена след решение на Общински съвет-Варна за подобряване автопарка на градския транспорт. Убеден съм, че това решение е било изключително правилно и перспективно. Благодарение на него успяхме да намалим средната възраст на автобусите, които обслужват хората - в момента тя е около 14 години - много по-ниска от тази на частните превозвачи. Благодарение на тази програма за развитие градският транспорт не беше приватизиран, независимо от желанията на различни хора да се намесят в него. Той не фалира, не стигна до банкрут, запазихме го 100% общинска собственост и сега вече можем да кандидатстваме по европейските програми. Едно от изискванията им е напълно общинска собственост, така че е възможно в най-скоро време градът ни да разполага с чисто нови автобуси, тъй като средствата по програмите са на много голяма стойност.

- И все пак не се ли облагодетелствахте от сделките вие или ваш приятели?

- Казвате "сделките". Към останалите две сделки нямам никакво отношение - не съм бил член на Съвета на директорите, а през 2005-а не съм бил и председател на Общинския съвет. А за първата сделка не съм бил председател на Съвета на директорите, а само негов член.

Колкото до облагодетелстването - не, не съм се облагодетелствал. Сделката е проведена с конкурс и е избрана най-изгодната оферта - и като възраст на автобусите, и като пробег на километри. Тези автобуси все още са в експлоатация и редовно превозват гражданите. Колкото до цената, банката, която финансира сделката, е направила оценка и е дала с 50% по-висока цена от тази, която сме платили.

- Какви са отношенията ви с Дънката - съдружници, приятели, съучастници?

- Съученици. Съученици от Военноморското училище. Ние сме випуск механици и навигатори - над 200 души. Няма да се отрека от хора, с които съм бил заедно 5 години. С всеки един от тях се държа и ще се държа добре.

- Дотолкова, че да му подарите малко общински пари?!

- Не съм имал бизнесотношения с Дънката, никога не сме били съдружници, не сме имали общи фирми. А колкото до общинските пари, варненци знаят, че не подарявам, а вкарвам средства в общината. Пък и не ми е известно Дънката да има дори и една сделка с община Варна.

- Всъщност, вие откъде имате пари? Че си ги държите и вкъщи...

- В Общинския съвет аз идвам от реалния бизнес, от реалния сектор на икономиката. По публичните ми декларации може да се види какви данъци съм плащал. Изкарвал съм си парите почтено. И всъщност не разбирам защо се очаква политиците и хората, които управляват, да са бедни?! Ако ти не можеш да управляваш една фирма, да осигуриш заплатите на няколко семейства, как ще управляваш град или нещо по-голямо?

И кое е по-правилно - да обявяваш доходите си, да плащаш данъци, да не се криеш, да не се притесняваш, или да се правиш на беден, за да се харесаш на избирателите!?

- Това обяснява ли наличието на 100 000 лева в дома ви?

- Първо, не са сто хиляди, а по-малко, макар че са значителна сума. Но не виждам защо, след като съм платил всичките си - доста големи - данъци, да нямам такива средства или да не ги държа където намеря за добре... Всъщност една част от тези пари са от баща ми, който почина преди няколко години. Другата бяхме приготвили за едно пътуване със семейството ми, което планирахме, преди да ме арестуват.

- Като стана дума за арестуването, съпругата ви е подала жалба в Страсбург срещу начина, по който е било процедирано.

- Аз не виждам защо трябваше да се прави така, защо беше необходимо да бъде стресирано семейството ми.

- Щяхте ли доброволно да се явите в полицията?

- Естествено! Нещо повече, през последните месеци преди задържането имах писмо от съдебните власти, в отговор на което съм събрал и предоставил всички документи, които са ми били поискани. Срещал съм се с прокурора винаги когато е поискал, бил съм на разположение. Не виждам защо трябваше да насочват оръжие срещу децата ми.

- Какво намериха при обиска освен парите?

- Не знам да са намерили нищо. Взеха ми различни документи, които нямат никаква връзка с въпросните сделки - например оригиналния нотариален акт на къщата ни, която е придобита много години преди да стана председател на Общинския съвет.

- Може би по време на разпитите сте уловили намек и за други подозрения спрямо вас, не само за автобусната сделка? За какво ви разпитваха?

- Никой не ме е разпитвал.

- В ареста за какво ви разпитваха?

- Никой не ме е разпитвал в ареста. Два месеца.

- Добре, какво правехте там през това време?

- Бях в ареста, никой не ме е потърсил за разпит.

- Как се държаха с вас?

- Нормално, много добре - и в ареста, и при конвоирането по болници. Всъщност и при арестуването ми, след като приключи екшънът срещу децата и семейството ми, който все още има здравословни последствия за малката ни дъщеря. След "акцията" по време на обиска започнаха да се държат нормално.

- Щом сте толкова невинен, защо ви се случва всичко това?!

- Надявам се, че има някаква заблуда. Може би някой наистина си е помислил, че съм бандит, че съм "медуза"... Убеден съм, че прокуратурата или съдът ще разберат, че е грешка. Не ми се иска да вярвам, че съм пречел на някого като председател на Общинския съвет или представител на друга политическа сила. Вижте, аз хвърлих много усилия за този град - борех се за всяка спортна площадка, за всяка нова детска градина... Но не съжалявам, че вече не съм председател. Не съм венчан за този пост, нито е задължително да съм в управата на града, нито е задължително да се занимавам с политика. Стана ми мъчно само, че не можах да отработя докрай организацията на регатата, която започнах, и да присъствам на провеждането й. Можеше да се спечели много повече за града - и като реклама, и като приходи.

- Вие сте член на ИБ на БСП. Достатъчно ли ви защити партията ви?

- Аз съм не просто привърженик на лявата идея, а социалист от няколко поколения. Но вижте, аз нямам нужда от политическа защита. Няма за какво да ме обвинят. Не се съмнявам, че в това ще се убеди прокуратурата, а ако се наложи, съдът.

Източник: в. "Труд"




Още по темата: общо новини по темата: 196
26.02.2014 »
17.10.2013 »
15.03.2012 »
28.06.2011 »
22.05.2011 »
22.05.2011 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
http://www.facebook.com/l.php?u=http://www.facebook.com/group.php?gid=114065068617108
на 28.05.2010 г.
0
 
 
Господин Гуцанов,дори да сте невинен, принадлежността ви към ПРЕСТЪПНАТА ГРУПИРОВКА НА ИМЕ БСП ВИ ПРАВИ ВИНОВЕН.Разберете ,че БСП е и ще бъде завинаги ,синоним на ПРЕСТЪПНОСТ,ГРАБЕЖИ,МАФИЯ,ДОЛНОПРОБНА СВИНЩИНА И ГНУСНА ПОМИЯРЩИНА ЗАВЕЩАНА НА БЪЛГАРИЯ ОТ БАНДИТИ ПОД ПАРТИЕН ЧАДЪР.Колкото и да сте невинен,трябваше да знаете ,че БСП прави така-Когато партията се почувства застрашена в даден регион/град,тя жертва своя управник там за да започне след това да опява ,колко били репресирани нейните хора.Сами трябва да знаете ,че за БСП няма ценно и свято.БСП ще ви даде на акулите,дори и самите акули да не ви искат,помнете какво се случи със самият Станишев сле изборите.Той бе нападнат най-брутално и жестоко точно от своите.Станишев щеше да бъде жертван за здравето на партията,ако не бяха го спасили хората от неговото лоби,които предадоха партията за да спасят Станишев.Това се случва и с вас господин Гуцанов,виновен или не,вие сте поредната жертва на БСП,ПАРТИЯТА ВИ УДАВИ И ОСТАВИ ТРУПА ВИ ЗА ДА МОЖЕ ДА СТЪПВА ПО НЕГО БЕЗ ДА СЕ МОКРИ.Аз ви ненавиждам,защото сте член на БСП,а аз мразя до смърт всички свързани с тази партия.ВИЕ БЯХТЕ В АРЕСТА,ЗАРАДИ ДОГОВОРКАТА НА КМЕТА ЙОРДАНОВ И ОСТАНАЛИТЕ БСП АКТИВИСТИ ОТ ВАРНА СЪС СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ.Знаете ,че Варна е града с най-голяма и незасегната от акциите в последно време престъпност,тази престъпност е изцяло подчинена на хора близки до БСП И ДПС.Те ви жертваха за да се види ,че и във Варна се работи по изрязването на ПРЕСТЪПНИТЕ ТУМОРИ СРАСТНАТИ С МЕСТНАТА ВЛАСТ.Истината разбира се е друга,ДПС И БСП продължават да властват и да ограбват системно града и бизнеса.Продължават да държат първото място по приходи от разпространение на ХЕРОИН ,КОКАИН И ДРУГИ ВИДОВЕ НАРКОТИЦИ,както и да оглавяват мафиотските структури.Варна е може би сред няколкйото града в БГ,които местната власт е изцяло съставен от криминално проявени типове.Някои от тях са с присъди,а други все още са чисти,но всички до един са престъпници.Други подобни градове са Дупница,Сандански,Петрич,Перник и Благоевград,но Варна е сред най-големите с подобен проблем.Тук от край време управляващата клика е от престъпни босове,за това ви жертват.Вие бяхте жертван за замазване на очите и получаване на отсрочка,ПОЛИЦАИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ,ЗАЩОТО ТЕ СА ПРОСТИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ.По друг начин стои въпроса с съда и прокуратурата.Знаете КАКВА Е ВАРНЕНСКАТА ПРОКУРАТУРА,НАЙ-ПОДКУПНИТЕ РУШВЕТЧИИ И БАНДИТИ В БГ РАБОТЕЩИ КАТО ПРОКУРОРИ И СЪДИИ,РАБОТЯТ И ЖИВЕЯТ ВЪВ ВАРНА.Дори и бандитите се учудват на тяхната безгранична наглост.Какво сгрешихте,за да попаднете под ударите на бандитските структури в местната власт във варна?Вие си знаете.Сигурен съм ,че сте наясно защо ви арестуваха,КОЙ ГО ПОРЪЧА И ОРГАНИЗИРА,КАКВО ЦЕЛЯХА ДА ПОСТИГНАТ С ВАШЕТО ОТСТРАНЯВАНЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЖИВОТ НА ВАРНА?Това са се въпроси на които вие знаете отговора,ЗАЩО НЕ ОТГОВОРИТЕ?Трябва да се знае,какви хора управляват Варна и какво са готови да направят за да постигнат целите си?Вие сте жертва ,както всички варненски граждани,само че за разлика от всички останали,вие сте знаели ,какво ви очаква.Починете си и след това излезте пред народа и кажете истината.ИСТИНАТА,НО НЕ ТАЗИ,КОЯТО ВИ ДИКТУВАТ ОТ ПАРТИЯТА ИЛИ ПРОКУРАТУРАТА,А ИСТИНАТА!!! Ако ви е страх да говорите истината,значи с право са ви задържали.
0
 
 
Кво се правиш на невинен бе, толкова къщи и имоти можеш ли да събереш за толкова години живот, 12 милиона евро не, ти просто си престъпник!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: