Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Борислав в съда: Няма какво да кажа! Адвокатът му нападна прокуратурата
Автор: Пламена Николова 15:32 / 28.02.2019Коментари (0)9342
© Varna24.bg
Окръжен съд – Варна определели постоянна мярка "задържане под стража“ на 41-годишния Борислав Николов, обвинен в убийството на съпругата си Кремена, извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост, предаде репортер на Varna24.bg

В съдебната зала мъжът остана безмълвен и заяви само, че няма какво да каже. 

Служебният му защитник Енчо Енчев обаче изнесе доста дълга реч, в която обвини прокуратурата, че е побързала да изнесе пред медиите "първосигнална версия, бърза, удобна и лесносмилаема".

Ето какво заяви адвокатът, преди да поиска по-лека мярка като домашен арест:

"Становището на прокуратурата се базира на първосигнална версия. Първосигнална е, защото е на база на няколко обстоятелства, които са известни. Става въпрос за някакъв скандал между страните на 24 февруари. Скандалът е възникнал по повод на вземането на различни дрехи от общото жилище, в което той е живеел със съпругата си Кремена под наем. Има скандал, но той не е основание за становище, че авторството на деянието е безспорно установено. И преди този случай помежду им е имало скандали. На 26 февруари е трябвало да имат бракоразводно дело във Варненския районен съд. Един такъв случай на територията на Варна според прокуратурата е трябвало да бъде бързо осветен, затова прокуратурата бърза. И го прави предвид промяната в Наказателния кодекс, според която домашното насилие се счита за криминално деяние от 26 февруари. Изключително удобен момент се използва от Варненската районна прокуратура, за да се рекламира този факт. Когато Борислав е викнал майка си, той е разчитал тя да прекрати скандала. Били са свидетели хазяина и хазяйката. Варненската прокуратура преди да информира медиите, нека да почука на една друга врата, да влезе в няколко регистъра да провери за какво става въпрос. Тогава нямаше да даде информация, че има жалби от Кремена срещу Борислав.

Не беше изнесен факта, че след като Борислав и майка му са си тръгнали от квартирата, Кремена е ходила до хазяите на горния етаж. Позвънила е на вратата и не е поискала да бъде извикана линейка, за да бъде освидетелствана за побоя. Докато той и майка му са били там тя е била адекватна. В същото време няма преглед на Борислав от вещо лице, което да установи дали по тялото му има драскотини и белези от схватка, а един такъв побой и скандал предполага, че са имали такава. Ако имаше сериозен сблъсък той щеше да има следи от бой. Досега Борислав  не е бил обект на разследване, работи и има постоянен адрес, затова няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление", каза адвокат Енчев.

Според Наказателния кодекс, престъплението, в което е обвинен Борислав е тежко умишлено и се наказва с "лишаване от свобода“ от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

Припомняме хронологията според обвинението. На 24 февруари тази година в жилището, наето от семейството, Борислав пребил съпругата си. Двамата били женени от няколко години, но бракът им не вървял и през цялото време бил съпътстван от скандали. Между съпрузите, които били в развод, избухнал пореден спор, който продължил с жесток побой над 40-годишната жена. Борислав позвънил на майка си, за да изнесат заедно багажа му. След това двамата напуснали жилището и оставили сама пребитата жена.

След като не успяла да се свърже с дъщеря си, майката на убитата подала сигнал в Първо районно управление на МВР във Варна. Изпратени били служители на МВР и на пожарната на адреса, които успели да влязат в заключеното жилище през балкона на 25 февруари. Там било открито тялото на убитата.

Извършената аутопсия показала, че причината за смъртта е масивен кръвоизлив в мозъка. Установени са множество кръвонасядания по кожата на лицето, различни области на гърба, горните и долни крайници, получени при удари със или върху твърди тъпи предмети.

На 26 февруари тази година е било насрочено бракоразводното дело на семейството във Варненския районен съд.

Според събраните до момента от прокуратурата доказателства безспорно е установено наличие на продължително агресивно поведение от страна на Борислав Н. Той е бил предупреждаван многократно с писмени протоколи по закона на МВР, като това му поведение е съпътствало целия период, в който обвиняемият е бил в брак с пострадалата.

Варненският окръжен съд, като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, прие, че съществува обосновано подозрение, Борислав Н. да е съпричастен към деянието, в което е обвинен. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него, както и изхождайки от поведението на обвиняемия във времето, съдебният състав счете за реална опасността лицето да се укрие или да извърши престъпление и му определи най- тежката мярка за неотклонение.  "задържане под стража“.  

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна, като в този случай делото ще бъде разгледано на 5 март 2019г. от 10.00ч.



Още по темата: общо новини по темата: 18
10.08.2020 »
08.06.2020 »
27.09.2019 »
26.09.2019 »
24.07.2019 »
14.05.2019 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: