Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Борисов иска градска железница във Варна, до два месеца правят връзката на бул. "Сливница" и АМ "Хемус"
Автор: Пламена Николова 11:12 / 11.06.2020Коментари (42)28923
© Varna24.bg
При посещението си във Варна днес премиерът Бойко Борисов поиска от кмета на Варна Иван Портних идеен проект за градска железница в морската столица, тъй като от Брюксел настоявали и в други големи градове, освен София, да има метро, предаде репортер на Varna24.bg.

Стана ясно още, че до два месеца трябва да е готова връзката между бул. "Сливница" и магистрала "Хемус".

"Идеята е да направим обход на бул. "Сливница" с качване и слизане на магистралата, където започваме другата седмица и тежкият трафик по ул. "Атанас Москов" да слиза до бул. "Девня", а на кръговото на бул. "Република" да прехвърля през релсите, така че тежкият трафик да отива към пристанището. Приключва изграждането на новото кръгово по бул. "Левски", в момента засаждаме цели дървета. Това кръгово е последният етап от новия бул. "Левски". Имаме два месеца да направим връзката между бул. "Левски" и магистралата. За съжаление новите булеварди изкушават младите с восоки скорости", обясни Иван Портних

На въпросът дали варненци са свикнали с новия булевард, Портних коментира: "Новият булевард е огромно облекчение, трафикът бе сериозно разтоварен, почти без светофари сме до Златни пясъци. В момента проектираме няколко други ключови кръстовища, които да са на две нива, защото виждаме ефекта. Така още с влизането от летището на Двете кули да има две нива кръстовището, след това на Мол Варна и на "8-ми приморски полк", където се пресича с бул. "Левски", обясни кметът. 

"Да кажеш на варненци как се строи магистрала "Хамус. От вчера се работи на пълна мощност Ботевград – Мездра, това е най-трудният участък в Северозапада, а до няколко дни трябва да се започне от двете страни на Велико Търново, съответно в посока Плевен и в посока Търговище, за може да се работи по целия фронт на "Хемус" на пълни обороти. На Търговище не съм идвал да гледам скоро, но вие ако следите, ще видите, че се работи много бързо. Така че, това което сме обещали – "Хемус" и Северозапада се прави на пълни обороти. Виждате, че нито заради кризата, нито заради коронавируса не спряхме строителството и продължаваме“, заяви Борисов. 

"Много е важна магистрала "Хемус" за нас, защото сме на последния етап за новата промишлена зона, която се намира до магистралата", отвърна Портних. 

"Брюксел иска да види освен метрото и в други големи градове градска железница. Предупреждавам те, съревновавате се с Бургас, защото те искат да направят от гарата до Сарафово, до летището железница. Дайте ми идеен проект, да не ми се обаждат после, че морската столица е изостанала", нареди премиерът. 

"Този проект е много важен, както по отношение с личния транспорт в града, така и връзката с летището, за да може хората, които ще работя там да имат нова екологична връзка. Слава Богу новият устройствен план имаме запазено трасе", обясни още кметът.

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 8
09.07.2021 »
08.07.2021 »
06.07.2021 »
23.06.2021 »
22.06.2021 »
25.03.2021 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Juliana Wolf 1
премахни филтъра

+1
 
 
А,те моста оправиха,сега да се забатачат и с другорџ?Ђ
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: