Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бозов: Проектираме канализация за "Траката" и още 15 населени места
Автор: Екип Varna24.bg 14:59 / 23.06.2013Коментари (0)1931
©
"Знам, че един от големите ви проблеми е канализацията и вече има решение за това. Започваме техническо проектиране за нейното изграждане", това каза независимият кандидат за кмет на Варна доц. д-р Христо Бозов на среща с жители на местността "Траката".

Доц. Бозов уточни, че с европейски средства ще се проектира канализацията на още 15 населени места в общината. "През следващия програмен период трябва да започне и работата по изпълнението със средства от ОП "Околна среда", така че до 7 години да бъдат завършени", каза още той.

Повече от час доц. Бозов разговаря с хората от района, които бяха изключително доволни от посещението му. "За 25 години нито един кмет или кандидат за кмет не дойде на крака при нас, за да чуе и види на място какви са ни проблемите", коментираха хората. Освен канализацията, те поставиха проблеми, свързани с регулацията и номерацията на улиците, с липсата на места в детските градини, с асфалтирането, липсата на нормална комуникация с администрацията, нередовен градски транспорт и др.

"Тази година ще отворим нови места в детските градини, които ще намалят недостига и ще строим още заведения, за да го преодолеем напълно. В плановете влиза да се проучи и възможността общински терен в "Св. Константин и Елена" да бъде отреден за строеж на детска градина", обясни доц. Бозов, който два месеца бе временно изпълняващ длъжността кмет на Варна. По думите му това детско заведение ще обхване районите на "Св. Никола", "Траката" и трасето към Златни пясъци, където вече живеят много млади семейства.

Доц. Бозов отговори на всички въпроси и призова хората да излъчат свой представител, който да влезе в състава на бъдещия граждански консултативен съвет. "Този съвет ще ми помага при управлението и заедно ще контролираме изпълнението на задачите", обясни независимият кандидат за кмет. Той припомни, че началото на постоянната връзка с гражданите вече е поставено. Докато беше и.д. кмет на общината той разпореди два пъти в седмица по два часа заместник-кметове и директори на дирекции да имат приемна за граждани, която да осигурява бърза връзка и своевременна реакция на възникнали проблеми.

"Тази практика категорично ще продължи. Освен това ще продължа откритите си приемни във всички райони на града. Няма да чакам хората да дойдат при мен", обеща доц. Бозов. Той беше категоричен още, че варненци ще му помагат и за работата му с местния парламент.

"Този граждански съвет, който ще създадем, ще обсъжда всички въпроси, ще търси и дава решения и подкрепа за различни планове и проекти, които след това ще бъдат внасяни в Общинския съвет", каза още независимият кандидат за кмет.

По отношение на големите инфраструктурни проекти в града доц. Бозов посочи, че ще разчита на финансиране от държавата, тъй като местният бюджет няма как да стигне за всичко.

"Задължителното условие, което съм си поставил е от общинския бюджет всяка година година да бъдат отделяни средства за преасфалтиране на един основен булевард. Правителството може да отпусне средства за ремонта на два други в същия период, обясни доц. Бозов.




Още по темата: общо новини по темата: 263
30.09.2013 »
20.09.2013 »
31.07.2013 »
31.07.2013 »
30.07.2013 »
29.07.2013 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: