Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бозов капарирал в ДПС поста областен управител на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 21:07 / 04.07.2013Коментари (24)6457
©
Новите управляващи в страната все още не са назначили нов областен управител на Варна, заради кметските избори в морската столица. Кандидатът на червените Христо Бозов е капарирал поста в партийната централа на ДПС, твърдят коментари в интернет форуми и социалната мрежа фейсбук, съобщава dnesplus.com.

Губернаторският стол стои празен, в случай, че кандидатът на БСП загуби кметските избори. Той обаче ще стане областен управител на Варна от квотата на ДПС. Нещата по тази линия движи топкадровикът на новата тройна коалиция в морската столица - варненският депутат от ДПС Йордан Цонев.

Бозов се срещна с Цонев още в първите дни, след като беше назначен за временен кмет на Варна, за да договаря партийна подкрепа за кандидатурата си на частичните избори. После влезе в кампания, като независим кандидат и беше лансиран за кандидатура на протестиращите граждани, които тогава бяха разпънали палатков лагер пред общината.

След това други независими кандидати за кмет на Варна проф. Анелия Клисарова (БСП) и кап. Данаил Папазов (ДПС) бяха издърпани за министри в кабинета на Орешарски. Тогава висшия партиен форум на БСП, на закрити врати, взе единодушно решение да играе с Бозов на кметските избори във Варна.

Въпреки това през цялата кампания Бозов бяга като дявол от тамян от определението "кандидат на БСП". Също криеше и отричаше задкулисната подкрепа на ДПС и Цонев. Дори билбордовете и плакатите на червения кандидат са... сини.

Колкото до формулировка "кандидат на протестиращите граждани", тя беше лансирана от бившия общински съветник и ексзатворник Веселин Данов. След това палаткаджиите направиха подписка за издигането на Бозов. Палаткаджиите обаче не са протестиращите граждани от зимата. Те са проекция на така наречения тогава Отворен обществен съвет на протестиращите, който е доминиран от хора на Веселин Марешки, на БСП и на ДПС.

Първите двама палаткаджии бяха осъденият за хулиганство Младен Живков - Маджо, пристигнал неодтавна в морската столица от Берковица и ексазтоврникът Людмил Стойчев, известен с прякора Терориста. Още на първата сутрин, след като пренощуваха на палатка пред общината, те заявиха пред медиите, че не са хора на Марешки или на БСП. Но се определиха като симпатизанти на "Атака".

След едномесечните лумпенски изпълнения на палаткаджиите, цяла Варна разбра, че те са псевдопротестиращи, които разиграват циркове срещу заплащане. Именно тези хора подкрепиха Бозов и събираха подписи за издигане на кандидатурата му. Благодарение на топлата си връзка с тях, сега кандидатът на БСП твърди, че е кандидат на протестиращите граждани.

И накрая идва ред на въпроса - какво става с поста областен управител на Варна, ако червеният Бозов спечели кметските избори? Според коментарите във Фейсбук и други интернет-форуми, тогава областен управител ще стане Чавдар Трифонов. Пак от квотата на ДПС, макар че това ще бъде замаскирано някак си. По този начин ДПС и БСП ще благодарят на Трифонов, че като независим кандидат отклони гласове на десни избиратели от Иван Портних. Така Трифонов подсигури участието в балотажа на Христо Бозов.

Източник: dnesplus.com




Още по темата: общо новини по темата: 263
30.09.2013 »
20.09.2013 »
31.07.2013 »
31.07.2013 »
30.07.2013 »
29.07.2013 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Yovcho Mitev Yonkoff
премахни филтъра

0
 
 
браво бе парцал.ти ли си следващият ибрикчия
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Природни стихии
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: