Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бранимир Георгиев, ГЕРБ/ СДС Варна: Не грешат само хората, които не са си мръднали пръста, а единственото им умение е да критикуват!
Автор: Пламена Николова 11:20 / 02.07.2021Коментари (5)3716
© Фейсбук
Опонентите на ГЕРБ атакуват само с хейт, без идеи и решения, сподели в интервю за Varna24.bg Бранимир Георгиев, кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ – СДС във Варна.

"През изминалите 20 дни наистина проведохме редица срещи  с жители на Варна и областта. Нагласата на хората е много положителна към нас. Основните им притеснения са свързани с машинното гласуване, най-вече от страна на възрастните хора. Те смятат, че не биха могли да се справят и се чувстват дискомфортно, защото смятат, че предишният  парламент  ги задължи едва ли не насила да гласуват машинно. Всички помним как в рамките на три дни беше променен Избирателният кодекс, което според мен не беше добро решение, а и  хората споделят мнението ми, така че това със сигурност ще е проблем на следващите избори, сподели Бранимир Георгиев.  

Относно това дали се сбъднаха очакванията на българите да видят нови лица на политическата сцена, кой коментира:

"Не виждам нови лица на политическата сцена. И кои да са новите лица? Мая Манолова, Татяна Дончева, Христо Иванов, Слави Трифонов – тези ли? Това са добре забравените стари лица, част от които виждаме дори и в служебния кабинет – Антон Кутев, Янаки Стоилов. Къде точно са новите лица? Всичко това, което виждаме са стари лица, със стари номера. Дори ако погледнем действията на служебното правителство, с манипулациите и внушенията, като например темата за подслушванията, където вече повече от месец чакаме информация за лицата, които са били подслушвани.

От сутрин до вечер се подхвърля някаква информация в медийното пространство, чиято цел е манипулация на общественото мнение, без някой да е излязъл, за да каже нещо конкретно. Това се отнася и за редица министерства. Стараят се да очернят работата  на правителството на ГЕРБ  за последните 10 години.

Що се отнася до служебният кабинет, не одобрявам работата на служебното правителство, защото забравиха основната си функция, а тя е организирането на честни избори. Вместо това, те се съсредоточиха в реваншизъм и се постараха да разчистят всички държавни ведомства, да уволнят много хора. Съдът обаче на няколко пъти им каза, че това е незаконосъобразно и съответно в разрез на Закона. Единствената им цел, според мен, е да всеят хаос и смут, който обаче не се знае как ще се отрази на държавата в дългосрочен план.

И докато сме на тази тема, искам да добавя, че действията на "звездата“ на Харвард – Кирил Петков, спрямо Съдебната власт са недопустими. Никой досега от изпълнителната власт не си е позволявал да критикува съдебната. Ако това беше представител на ГЕРБ първо, че той щеше да бъде отстранен още на следващия ден, но и всичките ни опоненти щяха да ни разнасят по медиите от сутрин до вечер. А сега действията на Кирил Петков се приемат с аплодисменти.  Това, пак казвам, е крайно недопустимо, защото това са два независими един от друг органи", заяви кандидатът Георгиев.

Той коментира и основните приоритети, които ПП ГЕРБ си е поставила да реализира в следващите години:

"Ако хората ни дадат гласа и доверието си, в следващите години сме се фокусирали върху реализацията на важни проекти. Залагаме на 500 евро минимална работна заплата, 1000 евро средна работна заплата след 4 години, както и увеличение на пенсиите, като целта ни е минималната да стане поне 600 лв.

Успоредно с това залагаме Брутния вътрешен продукт да стигне 100 млрд. евро. Сами знаете, че за първото тримесечие беше 119,6  млрд., а ние бяхме заложили 120 млрд. в края на мандата си и това в условията на пандемия и икономическа криза. Следващият важен за ГЕРБ приоритет  е магистрала "Хемус“, за която преди два дни разбрахме, че пък не е приоритет за другите политически сили.

Служебното правителство я спря и пренасочи 490 млн. лева от осигурените средства за довършването на магистралата  за ковид мерки. Никой обаче не казва, за какви ковид мерки става въпрос.  Проф. Асен  Балтов излезе и каза, че парите за хората на първа линия ги няма. Говоря за 1000-та лева, които трябва да бъдат  дадени на медиците и сестрите. Аз питам тогава Служебното правителство, за какво ще бъдат дадени тези 490 млн.лева? Трябва да бъде даден точен разчет къде и за какво ще бъдат отделени тези средства и най-вече какви са тези ковид мерки.

Другите пари, които спряха бяха за метрото в София. Парите щели да отидат за малките населени места, без обаче някой да каже кои са тези градове, имат ли капацитета , имат ли готови проекти? Никой нищо не казва. Всичко, което се извършва в момента от правителството е едно тежко престъпление

Редица наши опоненти ни  атакуват безпочвено с една единствена цел – да нагнетят общественото мнение срещу нас. Аз обаче смятам, че не си правят добра услуга, защото обществото е достатъчно добре запознато с това, което сме постигнали и това, което сме направили през годините. Да, допускали сме грешки, но е факт е, че освен грешки имаме и много добри резултати в различни направление и хората ги виждат.

Пак казвам – това, което сме обещали, винаги сме го изпълнявали.  Не грешат единствено хората, които не са си мръднали пръста, а единственото им умение е да критикуват, защото това е лесно. Трудното е да направиш нещо за обществото. 

В последно време, например, виждам сериозна атака от страна на "Демократична България“, които  не спират да говорят за Морската градина във Варна. Те дори внесоха в общинския съвет искане общината да изкупи имоти и парцели в Морската градина. До тук добре. Само, че нека да припомним на хората някои важни факти, които се замитат и не се споменават от "Демократична България“.  Тези парцели и имоти бяха раздадени навремето с реституция от същите тези хора, които сега се борят за Морската градина, при това на техни си приближени.

Построиха се палати и имоти, а дори през 2014-та година, големият им деец Радан Кънев много настояваше тази част от парка да бъде отделена като жилищен квартал. Хората да можели да влизат до имотите си, да си карат колите там.

И сега, същите тези хора – Радан Кънев, Христо Иванов, Стела Николова са на първа линия и се борят за Морската градина. Тръбят как не можело да се влиза в парка и как общината трябвало да изкупи тези парцели. Защо? Това са същите тези имоти, които те едно време са дали на свои приближени, а сега искат от общината да ги изкупи отново от техните хора. Един вид – отново да помогнем на техните хора. Това е безкрайно лицемерно и грозно от тяхна страна.

Най-лошото е обаче, че през тази кампания не се случи сблъсъкът на идеи, на мнения – нищо. 20 дни виждаме единствено едно злословене срещу ГЕРБ, нищо друго. Политиката е сблъсък на идеи, а не говорене против някой си. Време е всички да седнем и да обсъдим кой какво трябва да направи, как виждаме развитието на държавата. Защото когато кажем, че искаме нещо ново, трябва да знаем какво е това новото и как да го постигнем. А сега какво се случва – 30 дни никой нищо не казва освен, че знаели какво ще направят, ама видите ли, ще кажат, след като спечелят изборите. Трябва конкретност и дебат", заяви Бранимир Георгиев.

Той сподели и как върви реализирането на проекта за новата индустриална зона на Варна. 

"Проектът вече е представен и силно се надявам следващото правителство, което и да е то, също да работи в насока реализацията му, защото Индустриалната зона е изключително важна за региона. Помните, че в предишното правителство на ГЕРБ бяха заложени 415 млн. лв. за изграждане на инфраструктура за  индустриалните зони , но специално варненската зона е една от най-важните за страната. Тя е единствената, която предоставя такава интермодалност. Има непосредствена свързаност с АМ "Хемус“, летище "Варна“, пристанище "Варна“ и с ж.п. линии. Всичко това дава голямо преимущество за бизнеса, поради което може да се превърне в най-добрата индустриална зона в страната. Тя ще осигури високотехнологични работни места, но най-вече да задържи младите хора  и да върне тези, които са заминали от региона. Не трябва да забравяме, че във Варна имаме над 35 000 студенти, които трябва да имат реализация на пазара на труда. И това е моята цел – да се боря младите да останат във Варна".

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.07.2021 г.
0
 
 
Този е тъп като г*з. Какъв апотеоз на мисълта трябва да си, за да не може да влезеш във ВИНС от първи път. И той е специалист "икономист'...
Aнонимен
на 02.07.2021 г.
0
 
 
Съгласен съм напълно. За промяна и реализация в бъдеще. Аз лично ще гласувам за Бранимир вярваки в уменията му и идеите за промяна.
Aнонимен
на 02.07.2021 г.
0
 
 
Много точно казано. Адмирации към този млад, интелигентен и можещ млад човек. Вярвам, че мнозинството от малдите хора дадат пълна подкрепа за едно успешно бъдеще.
Aнонимен
на 02.07.2021 г.
0
 
 
Още на предните избори на 4-ти април, това момче ми направи впечатление и го подкрепих, защото трябва все повече млади хора да влизат в политика, с идеи и визия за бъдещето. На 11-ти юли отново ще гласувам за него!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: