Братът на Нягол през сълзи: Тези момчета душа нямат ли, нямат ли семейства?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:09 / 19.03.2015
2247
Роднините на жестоко пребитият във варненския мол Нягол Петров са потресени от жестокостта на охранителите, стана ясно от репортаж на bTV. Пребитият до смърт от трима гардове Нягол Петров е бил дребен на ръст и добродушен човек, разказват роднините. Живеел е с брат си, съпругата му и възрастната им майка, която е на легло. Братът и снахата на убития Нягол Петров не проумяват с какво дребният на ръст и кротък по дух 53-годишен мъж е предизвикал агресия до смърт.

"Слаб човек е, просто се чудя как трима човека ще го бият, да го ритат, да го блъскат, те тези момчета душа нямат ли, нямат ли семейства, какви хора са", казва през сълзи брат му Петър Петров.

Той изключва възможността действията на охранителите да са предизвикани, ако Нягол е бил приканен да напусне търговския център, а той е отказал.

"Той е такъв притеснителен, такъв човек, че просто няма как примерно да му кажат да се махне и той да не се махне. Той е затворен в себе си човек, няма как някой да му каже нещо и той да не го изпълни".

Петър обяснява, че брат му се е грижел за майка им. "Сутрин ходеше при нея, правеше й кафе, палеше й печката, с каквото можеше й помагаше. За болестта си беше съвсем спокоен човек, нямаше никакви изблици, да е агресивен. Добродушен човек, никога не е обиждал някой, целия му живот е преминал така, на мравката път правеше. Беше си добър и нормален човек".

Гардовете, убили Нягол, страдат от емоционална простотия, коментира в студиото на bTV психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова.

По думите й Нягол е психично болен от обичайния тип. "Не бива да търсим причината в него. Нашето общество е изключително агресивно към такива хора. То изхвърля психично болните" посочи тя и даде за пример, че дори лекари отказват да се занимават с такива хора.

Социалният антрополог Харалан Александров коментира, че интересният въпрос в случая е кого примитивната група избира за жертва - и това е винаги слаб и беззащитен човек.

"Имаме провал на груповото функциониране. Станало е възможно насилието да бъде практикувано с лекота в търговския център. Институциите имат тоталитарна, фашистка култура, която вместо да интегрира и да подкрепя психично болните прави точно обратното - и ти си обречен", заяви той.


Виж коментарите (2)

Още по темата (47):
18.04.2018 Протест срещу размера на присъдите на убийците на Нягол в мола
17.04.2018 Общо над 31 г. затвор за убийците на Нягол в мола!
17.04.2018 Днес гледат делото за убийството на Нягол в мола
16.04.2018 Убийството на Нягол пак в съда
28.03.2018 Адвокат на един от охранителите: Момчетата съжаляват, не са искали да убият Нягол
28.03.2018 Гардовете признаха вината си! Пребили Нягол по нареждане на шефа си?
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).