Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Братът на арестувания за смъртта на таксиметровия шофьор: Космас е инвалид, Ренета е убийцата!
Автор: Екип Varna24.bg 10:49 / 13.04.2017Коментари (4)8303
© bgdnes
"Космос е невинен. Няма нужната сила да убие човек. Той е 55 килограма, с дясна парализа и повече от 80 процента инвалидност от дете. Той е страхливо момче, плаши се от мишлета и паяци. Не може да извърши такова нещо. Онова лудото момиче, Ренета, тя е направила всичко и се опитва да го припише на него!"

Това разказа ексклузивно пред "България Днес" Фредерих Космас, брат на обвинения за бруталното убийство на таксиджията Васил Арсов край Варна.

Арестувани за жестокото престъпление са 26-годишният Космас Джероме и 23-годишната Ренета Димитрова. Те бяха оставени зад решетките, след като Варненският окръжен съд гледа мерките им за неотклонение вчера.

Фредерих Козмас разказва, че брат му се запознава с Ренета преди около година във Фейсбук. Няколко месеца хитрата девойка праща на наивния младеж чужди снимки на атрактивни мадами, за да го омае. Когато научава истината, той вече е влюбен. Пред роднините си Космос твърдял, че не живеят заедно, но и това се оказва лъжа, тъй като двамата си наели квартира в Дългопол. Космас в момента не работел, но чакал всеки момент да го назначат. Не е имал финансови проблеми според брат му, тъй като роднините му пращали достатъчно пари, бил задоволен материално. Много пъти роднините му го умолявали да се раздели с Ренета, но неуспешно. Всички били против връзката им от самото начало, тъй като не одобрявали момичето.

"На нас казваше, че не е с нея. Понеже цялото семейство бяхме против това. Най-вероятно тя го е принуждавала да ни лъже", обяснява Фредерих.

"Ренета е много агресивна и хитра. Виждал съм как се заканва и хвърля чаши по Космас. Тя се опитваше по всячески начини и методи да го задържи при нея. Сега тя ще му припише на него това убийство, а тя е направила всичко", разтревожен е братът на арестувания Космас.

По време на разпита Ренета заявила, че Космас нямал пари и се решил на това престъпление, а тя го обичала прекалено много и искала да му помогне, обясняват от полицията как Димитрова прехвърлила вината на своя любим.

Прокурорът по делото изтъкна, че има доказателства, че Ренета 2 дни се е упражнявала с нож върху гума, за да изпълни плана на Космас за убийството. Освен това е открит и ножът, с който е извършено престъплението, а по дрехите й имало засъхнали петна от кръв.

В съдебната зала Ренета изненада всички и като обяви, че е бременна. В деня преди престъплението си направила тест за бременност, който се оказал положителен. Но поради липса на физическа и финансова възможност не успяла да се консултира с медицинско лице, което да констатира бременността й. Освен това била и психично болна, страдала от биполярно разтройство.

"Тя каза, че е бременна, и миналата година, но тогава се оказа лъжа", обяснява Фредерих.

"Брат ми никога не се е карал с никой, никога не е крал. Надявам се, че всичко ще се разбере. Няма да оставим брат ми да плаща чужди грешки и престъпления", заканва се роднината.

"Майка ми е съсипана. И как може да е друго, при условие, че тя е сигурна, че брат ми не може да направи такова нещо", притеснен е Фредерих Космас.

След като попадат в ареста за жестокото престъпление, на Ренета и Космас е направена кръвна проба за наркотични вещества. По данни на прокуратурата и двамата са били дрогирани, когато са убили Васил Арсов.

"Брат ми не е същият човек, откакто е с Ренета", признава и Фредерих.

Припомняме, че таксиметровият шофьор Васил Ашиков пътува по пътя от Варна към село Въглен в неделя вечерта. Спира на аварийки край село Каменар, недалеч от портите на бившето военно поделение. Мичман Стамен Георгиев забелязва, че дълго време жълтата кола остава пред входа, без да има никакво движение. Излиза и проверява какво се случва, надниква в автомобила и се натъква на ужасяващата гледка.

"Осветих вътре в купето, гледката беше потресаваща. Чух гласове в тъмното, осветих ги и двамата. Момчето беше със светъл панталон, целият оцапан в кръв. Двамата бяха превъзбудени, не осъзнаваха какво бяха направили. Започнаха да ми обясняват как са ги нападнали някакви хора", обяснява мичман Стамен Георгиев как залавя Космос и Ренета на метри от местопрестъплението.

Васил Ашков е прободен няколко пъти с нож, преди да почине от раните си, 61-годишният мъж успява да се свърже с централата и да съобщи за нападението.




Още по темата: общо новини по темата: 24
20.09.2018 »
12.03.2018 »
12.03.2018 »
13.02.2018 »
13.02.2018 »
13.02.2018 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Georgi Atanasov 7
премахни филтъра

0
 
 
ЗАЩО НЯМА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ЗА ТЯХ? Ж А Л К О !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: