Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Братята от мелето на бул. "Република" действали при самоотбрана
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 01.03.2016Коментари (0)1077
© Varna24.bg
Състав на Варненския районен съд освободи срещу 300 лева парична гаранция 19-годишния Кристиян Великов, който счупи носа на Стилиян Ангелов след спречкване по бул. "Република" на 27 февруари тази година, предаде репортер на Varna24.bg.

Днес Кристиян застана в съда заедно с брат си Велико Великов, на 20 години, който пътувал заедно с него в колата при злощастната случка на пътя. 

"В събота отивахме от Тополи, където живеем, към Варна с брат ми Велико и когато се спускахме по бул. "Република" към "Владислав" от една пресечка излезе кола и започна да кара много плътно зад нас. Направих няколко маневри, за да избегна този автомобил, когато се прибрах в дясната лента, колата ни изпревари и прегради пътя ни. Точно преди светофара шофьорът от автомобила, който ни засече, спря пред мен, слезе, започна да крещи, бутна ме два пъти...После каза "Качвай се в колата", а брат ми опита да го спре. Тогава той започна да блъска брат ми, защото го бил бутнал да не ме дърпа и тогава аз го ударих един път с юмрук, за да пусне Велико. Не зная къде съм го ударил. Той беше агресивен, скачаше на бой. По-късно дойде едно момче и то тръгна да скача срещу нас", разказа пред съда Кристиян.

Докато траяла ръкопашната схватка, Велико първо извадил дървен прът от колата, но по думите на брат му не е удрял никого с него. После момчето отишло до друг шофьор, спрял на пътя и го помолило да се обади в полицията.

След пристигането на униформените всички участници в драмата били задържани до изясняване на случая.

При юмручният удар Кристиян чупи носа на Стилиян Ангелов. Днес от обвинението стана ясно, че младежът не за първи път нанася подобно кроше и че срещу него има друго висящо досъдебно производство от Районна прокуратура Провадия. То е за това, че на 9 август 2014 г. в с. Аспарухово е нанесъл удар и е счупил носа на Александър Божанков.

Въпреки тези обстоятелства и искането на обвинението за вземане на най-тежката мярка "задържане под стража", днес съда се смили над крехката възраст на младежа, прие фактите и ги изтълкува като неизбежна самоотбрана, съобрази се с това, че братята живеят с родителите си и Кристиян работи, за да вземе решение за пускането му под парична гаранция.

Тепърва обаче раненият в мелето ще бъде прегледан отново от лекар, който ще установи какви точно са пораженията от удара. Вероятно след това от 19-годишният буен младеж ще бъде търсено обезщетение за нанесена лека или средна телесна повреда.

След преценка на събраните по делото доказателства, съдът наложи на 19-год. К.В. мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 300 лева. За 21-год. В.В. бе определена мярка "подписка".

Обжалването или протестирането на мярката е в 3-дневен срок, като в случай на обжалване делото бе насрочено за разглеждане пред горната съдебна инстанция - ВОС, за 9 март от 13 часа.










Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: