Бременна жена почина, ден преди да роди! Прокуратурата разследва престъпление

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
17:03 / 06.10.2020
2545
Под надзора на Окръжната прокуратура в Силистра е започнало разследване по случай с починала бременна жена. Досъдебното производство от компетентността на Окръжната прокуратура се води за евентуално престъпление по член 123, ал. 1 от НК, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

Текстът ангажира наказателната отговорност на всеки, който причини смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Рано сутринта на 5 октомври тази година 29-годишна бременна жена от село Водно, община Дулово, се почувствала зле. Това било третата й бременност. Съпругът й подал сигнал на спешния телефон 112. С линейка младата жена била отведена в спешния център в град Делово в изключително тежко състояние.

Веднага, след като жената пристигнала, медиците пристъпили към реанимационни дейности. Въпреки положените спешни професионални  грижи от страна на медиците, жената починала.

Бременната трябвало да роди днес, 6 октомври, като планираното раждане щяло да бъде с операция.

По образуваното досъдебно производство, възложено на следовател от Окръжния следствен отдел в Силистра, се разпитват свидетели. Ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза на починалата бременна жена.

Действията по разследването продължават.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).