Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Британци: В Слънчев бряг и Златни пясъци става още по-евтино!
Автор: Екип Varna24.bg 12:11 / 06.04.2019Коментари (0)1374
©
За шеста поредна година Слънчев бряг оглавява класацията на най-привлекателните в ценово отношение дестинации за лятна ваканция в Европа за британците. Това съобщават медии на Острова. Барометърът на Post Office Travel Money, който сравнява цените в 20 летни курорта в Европа, показва, че в Слънчев бряг и Златни пясъци те са намалели въпреки волатилността на паунда. Сред другите изгодни дестинации за британските туристи са Алгарве в Португалия и турският курорт Мармарис.

Изследването установило, че кошница от девет туристически стоки и услуги, сред които обяд и вечеря, напитки, слънцезащитен крем и препарат против насекоми в Слънчев бряг излиза 38,86 паунда (88,38 лв.), което е с 10,7% по-малко спрямо миналата година. Вечеря за двама с вино струва около 22 паунда (50 лв.), а обяд за двама – малко над 8 паунда (18 лв.). Чаша кафе излиза 70 пенса.

Спад на цените е отчетен и в Алгарве с 16,2%, но разходите за ваканцията са с 48% повече, отколкото в България – 57,45 паунда. Цените в португалския курорт обаче са най-ниски в сравнение с морските курорти от еврозоната и са наполовина на най-скъпия курорт в проучването - Соренто, допълва Investor.bg.

В Мармарис туристическата кошница излиза 59,19 паунда, което е спад с 8,6% спрямо миналата година. Въпреки че цените в курорта са нараснали с над 20%, силата на британския паунд спрямо турската лира компенсира покачването на цените.

Най-голямо поевтиняване с над 20% на годишна основа е отчетено в Лимасол, Кипър. Туристическата кошница там излиза 94 паунда. Общо в 14 курорта, включени в класацията, цените на туристическите стоки и услуги са намалели, показва изследването.

Въпреки понижаването на цените с 4,7% Соренто остава най-скъпата дестинация за лятна почивка за британските туристи. Туристическата кошница в града излиза 142,94 паунда. На второ място е испанският курорт Ибиса със 131,72 паунда, следвана от Лисабон със 118,99 паунда.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: