Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Българи и британец, задържани в оранжерия за отглеждане на марихуана, остават в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 14:47 / 16.08.2017Коментари (0)1289
©
Състав на Варненския апелативен съд днес потвърди в три съдебни заседания мерките за неотклонение "задържане под стража", определени първоначално от Окръжен съд - Варна спрямо Мирослав Бранимиров, Стоян Генчев и британския гражданин Боттумлей Джон Том. Тримата са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на РУП в Провадия затова, че в съучастие отглеждат марихуана, както и за притежанието на големи количества различни наркотични вещества, предназначени за разпространение.

Пресслужбата на съда припомня, че акцията по задържането им се е състояла на 3 август тази година. Бранимиров, Генчев и Джон са били задържани в къща, собственост на майката на Стоян. В специално оборудвано помещение са били установени множество растения от рода на конопа, както засети в саксии, така и отрязани и подготвени за сушене, и изсушена суха маса - марихуана. Помещението е било оборудвано с всички необходими за отглеждане на растенията приспособления, които също са били иззети. Тримата обвиняеми били задържани при самия работен процес - оборудвани с ръкавици и калцуни на краката.

Органите на реда иззели и приспособления, предвидени за производство на амфетамин. Видно от експертните справки по тях имало следи от амфитаминопроизводни. В обвиняемите били открити значителни парични средства. Автомобилът, с който тримата се придвижвали до с.Ягнило е бил управляван от Борисов. Именно от него разследващите иззели 4 мобилни телефони, увити в алуминиево фолио. При претърсването в дома на същия обвиняем открили вещества, за които може да се направи предположение, че са наркотични, 2 везни, по които имало следи от тетракарабинол и парични средства.
Претърсен бил и домът на Джон в с.Бенковски, откъдето полицаите иззели забранени от закона вещества. Нещо повече. Там също имало оборудвана оранжерия със съответните пособия за отглеждането на марихуана. Наркотични вещества са били открити и иззети и от дома на Стоян във Варна.

Общото количество на иззетата при акцията и от домовете на обвиняемите дрога е както следва: 6,807 кг суха маса марихуана, 3,428 кг полусуха марихуана, 4,755 кг сурова маса от същата дрога, 135,62 грама амфетамини, 20,05 грама хашиш и 6,67 грама кокаин.

Въпреки възраженията на защитата, че първата съдебна инстанция не е анализирала всяко едно от събраните още в първите дни доказателства, днес Апелативният съд във Варна намира, че съвкупната преценка на гласните, писмените свидетелства и иззетата дрога категорично обосновават предположението, че всеки един от тримата мъже е съпричастен към престъпленията, за които е бил привлечен към наказателна отговорност. Деянията са тежки по смисъла на закона и с висока обществена опасност. 

Тримата обвиняеми са с чисто съдебно минало, а двамата българи са с престижно образование и квалификация. Това обаче не им е попречило да изкарват прехраната си със забранена от закона дейност. Тъй като разследването е в начален етап и този съд намира, че ако обвиняемите са на свобода има реална опасност да направят опит да осуетят разкриването на обективната истина или да се укрият от органите на разследването, заради тежките наказания, които законът предвижда. Предстои и установяването на каналите за пласиране на дрогата.

С оглед на заявените здравословни проблеми на британския гражданин, съдът обръща внимание на органите на досъдебното производство да назначат СМЕ. Само експерти могат да установят действителното състояние на здравето на Джон Том и да посочат в заключението си дали то позволява престоя му в следствения арест.

Определенията на Варненския апелативен съд, с които се потвърждава първоначалната мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Мирослав Бранимиров, Стоян Генчев и британския гражданин Боттумлей Джон Том, разследвани за производството на марихуана, за притежанието на големи количества наркотични вещества, предназначени за продажба, са окончателни.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: