Българин, с присъда в Белгия за участие в организирана престъпна група, остава в ареста

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:12 / 03.05.2017
1289
Окръжен съд - Варна разгледа постъпило искане от Окръжна прокуратура за взимане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо българския гражданин Х. К. 

Той е задържан на 01.05.2017 год. на ГКПП Аерогара - Варна, след като е установено, че е обявен за международно издирване от съдебни власти на Кралство Белгия, въз основа на издадена от първи заместник-прокурор в Кралската прокуратура в гр. Антверпен, Белгия Европейска заповед за арест. В документа е отразено, че причина за издирването на лицето е влязло в сила решение на Наказателния съд в гр. Антверпен, с което на българския гражданин е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 3 години за участие в организирана престъпна група, извършваща кражби на автомобили в различни европейски държави през периода 02.12.2013 г. - 22.07.2016 г.

Съдът прецени, че Европейската заповед за арест отговаря на законовите изисквания и определи мярка за неотклонение "задържане под стража", за да обезпечи присъствието на лицето при разглеждането на делото по същество в 7-дневен срок. Х.К. заяви, че иска доброволно да бъде предаден на белгийските власти.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана в 3-дневен срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).