Българки пострадаха от измама с крем за уголемяване на бюста

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:16 / 16.11.2020
1061
Продукти за красота с неясен състав и съмнителни ефекти заливат търговската мрежа, сигнализират зрители. Може ли крем за уголемяване на гърдите, например, да замести пластичната хирургия? Отговорът потърси Георги Георгиев в рубриката "На твоя страна".

Всеки ден десетки жени у нас оставят лицата и телата си в ръцете на пластичните хирурзи и естетични дерматолози в търсене на перфектни форми и пропорции.

По-голям и по-стегнат бюст само за 1-2 седмици. И то без помощта на скалпела! Примамливата оферта откриваме в сайт, който ни предлага крем за скоростно уголемяване и оформяне на гърдите.

Според офертата – още в първите седмици след използването на продукта, гърдите стават по-стегнати, подобрява се формата им и започва обновяване на клетките. Обещава се и превантивна грижа. Всичко това – срещу 69 лв. Влизаме в ролята на клиент, за да проверим магичните свойства на крема.

Поръчваме, според указанията на сайта, в който се рекламира препарата. Само след минути на телефона, оставен в заявката, с нас се свързва мъж, за да уточним детайлите около доставката. Обаждането е от номер с код Унгария. Консултантът ни обяснява и ефектите от крема.

Показваме офертата и на пластичния хирург д-р Йордан Йорданов. През скалпела му през последните години са минали десетки жени в търсене на перфектните форма и размер на гърдите, пише още "Нова ТВ".

"Постигането на увеличен и оформен бюст с кремове е меко казано несериозно. За това нещо се изисква хирургическа намеса и използване на техники, които са проверени, утвърдени и добре контролирани. Този резултат, във вида и обема, който се обещава от рекламите, категорично не е възможен", каза пластичният хирург д-р Йордан Йорданов.

Подобни ефекти не могат бъдат постигнати с кремове и мазила, категорични и са и от козметичната индустрия.

"Кремът е козметичен продукт, който може да повлиява за добро поддържане на кожата, за нейното парфюмиране, по-добър външен вид, но не може да регенерира, да склуптурира или да уголемява", каза Гергана Андреева от Асоциация "Етерични масла, парфюмерия и козметика".

Според офертата кремът е продукт на съвременните технологии и съдържа фитоестрогени – аналози на женски хормони, които действат положително върху красотата и формата на бюста. Ефектът е тестван и кремът е абсолютно безопасен, става ясно още от описанието в сайта.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).