"Българската Коледа" дава шанс на 10-годишната Лилия от Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:06 / 21.12.2021
918
10-годишната Лилия Петрова от Варна е едно от децата на "Българската Коледа", съобщава БНТ.

Преди 3 години лекарите установяват, че тя страда от заболяване, което забавя растежа ѝ. Благодарение на дарителите от цялата страна момиченцето започва терапия със скъпия растежен хормон и вече е пораснало с 28 сантиметра.

Десетгодишната Лилия е родена преждевременно. Родителите ѝ забелязват, че изостава в растежа и търсят лекарска помощ. Специалистите установяват, че детето има заболяване, което спира растежа.

"Лечението е с растежен хормон, който се приема инжекционно всяка вечер и лекарите предполагат, че това продължава до пубертета. Ние използваме един флакон растежен хормон за седмица и неговата цена варира около 400 - 500 лева", разказва Галина Георгиева, майка на Лилия.

Скъпоструващото лечение свързва семейството на Лилия с "Българската Коледа". Вече четвърта година детето получава така необходимия му растежен хормон.

"Аз благодаря на всички хора - познати и непознати, и правя каквото мога и аз да се включа в тази кауза. Тя и Лилия знае, че изпращаме есемеси, внасяме дарения и сега сме тук, за да помогнем на някой, освен да благодарим и да помогнем. Надслова, който е на тази кампания, "Дари надежда" - тази надежда се превръща в реалност", допълни Галина Георгиева.

Лилия е едно лъчезарно дете, което обича да гледа детски филмчета и понякога да се излежава до късно в леглото. Ходи на училище с желание.

"Харесва ми по технологии да режа, да рисувам по изобразително, по музика да пея", споделя 10-годишната Лилия Петрова.

"Много смела, много борбена, много инатлива и като започне нещо ще го довърши по нейния начин. Не приема съвети, не приема критики, минава си по нейните пътечки. Всичките тези перипетии ще ѝ калят характера и ще намира начин за всичко", каза още майката на Лилия Галина Георгиева.

Всяка година инициативата "Българската Коледа" дава надежда на стотици болни деца. Родителите на Лили са благодарни на всички дарители с добри сърца, които им помагат да оздравеят.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).