Българската финтех асоциация ще си партнира с Икономическия университет – Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:22 / 31.03.2023
735
Българската финтех асоциация (БФА) ще си сътрудничи с Икономическия университет (ИУ) във Варна, научи Varna24.bg. Двете страни се споразумяха да си cъдействат за осъществяване на дейности от взаимен интерес с цел разширяване на съвместната работа университет – бизнес. Те ще си сътрудничат в областта на: подобряване на възможностите за реализация на обучаващите се и завършилите студенти в ИУ – Варна, подпомагане на практическото обучение на студентите, предоставяне на възможност на БФА да използва функционалностите на UEBN мрежата за сътрудничество с бизнеса, организиране на съвместни събития за представяне на възможности за кариерна реализация в БФА пред обучаващите се и завършилите студенти, участие на представители на БФА като лектори, ментори, членове на жури при провеждани в ИУ – Варна инициативи, в т.ч. семинари, конференции, форуми, състезания, конкурси, участие на представители на БФА като лектори в учебния процес, предоставяне на бизнес казуси от страна на БФА за разработване от студенти, апробация на научни резултати в практиката на БФА и др.

На работна среща ректорът на ИУ-Варна проф. д-р Евгени Станимиров, Георги Пенев – директор на БФА, и проф. д-р Стефан Вачков – ръководител на катедра "Финанси“, обсъдиха възможностите за сътрудничеството между двете организации, както и някои предстоящи предизвикателства в сферата на финансовите технологии.

БФА е неправителствена организация, целяща да обедини всички FinTech компании в България. БФА общността се състои от специалисти с доказан опит във финансовите технологии, които искат да доразвият FinTech индустрията в региона.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).