Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Българският Клайдерман срещнал своя идол във Варна и получил безценен дар
Автор: Пламена Николова 12:54 / 10.12.2019Коментари (1)4288
Българският Клайдерман, както наричат виртуозният млад пианист Тонислав Троев от Шумен, срещнал своя идол на концерта му във Варна преди около година. Именно по време на концерта на Ричард Клайдерман в морската столица Тони получава от звездата като подарък оригиналните партитури на музикалната пиеса "Титаник", сподели за Varna24.bg бащата на младия пианист Светослав Троев, който е неотлъчно до него при всичките му изяви.

Той разказа откъде и как е тръгнал пътя на успеха за Тони, който варненци познават добре от "вълшебната“ музика, която излиза под пръстите на пианиста всяко лято, когато той свири на входа на Морската градина.  

Всичко започва, когато момчето е в първи клас и е заведено от една негова съученичка в школата по изкуствата, където се спира на пианото и започва да свири при преподавателката Ралица Крумова. Първата си изява в областта на музиката Тони прави при представянето на книгата "Ден и нощ“ на Емил Елмазов в град Шумен на 17.05.2015 г. Там младежът свири на прекрасен роял "Bluthner“ в регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров“. С гордост си спомня и участието си в благотворителните концерти "Дари коледно чудо на Ясен“ в Русе на 19.12.2015 г. и в Свищов на 20.12.2015 г. , благотворителният концерт "Дари коледно чудо на Наско“ на 21.12.2015 г.

На 19 март 2016 г. в Шумен се провежда Първият национален конкурс "Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, където проф. Ростислав Йовчев връчва на Тони златен медал, първа награда и покана за участие в Международен конкурс "Андрей Стоянов“ в София.

На 26 юни 2016 г. на Национален конкурс за млади изпълнители в Пловдив Тони отново грабва  първо отличие и златен медал. Следват успех след успех, отличия, медали, призови места и името на Тони Троев започва да се носи като легенда сред музикалните среди.  Почти няма благотворително събитие, където Тони да не радва публиката с прекрасните си изпълнения.

Гениалният пианист участва в коктейла след бенефисния концерт на Силви Вартан във Варна. До късно през нощта Тони вълнува със своята музика целия антураж на Силви Вартан предимно с изпълнения на Ричард Клайдерман, защото Джони Холидей (мъжът на Силви Вартан) и Клайдерман 20 години са били приятели.

С най-голямо вълнение обаче разказва Тони и неговият баща за срещата със своя идол – Ричард Клайдерман. Първата е на 7 юли 2016 г. при посещение на концерта на Ричард Клайдерман в  Русе. Тук Тони получи автограф от Клайдерман, а също така и оригиналните партитури на неговата музикална пиеса "Bulgarian song“, т.е. интерпретации по българската песен "Хубава си, моя горо“

Втората среща между двамата виртуозни пианисти е на 1 декември 2018  г. при концерт на Клайдерман във Варна. Тук Тони се снима със своя идол Клайдерман и получи оригиналните партитури на музикалната пиеса "Титаник“.

Това, което превръща всяка среща с Тони Троев в празник за душата е умението му да омагьоса публиката с емоцията, която струи от очите, пръстите и цялото му тяло.  

И това не е случайно. Баща и син често гледали филми за живота и творчеството на известни композитори и изпълнители, от които Тони се е учил на сценично поведение.

Същото било и Клайдерман. Четели непрестанно за него, гледали го как музицира. Тони започнал да копира негови движения.

"Например той свири с широко разперена дясна ръка, леко, ефирно. Понякога един тон се изсвирва типично по клайдермански с първи и пети пръст на дясната ръка, а понякога с три тона - първи, трети, пети. Това придава обем на звука. Другото характерно е използването на арпежи за "украса" на мелодията. Тони копираше не само начина на музициране, а и начина на живот на Клайдерман - изключителна скромност, но съчетана с много сърдечност към публиката и почитателите. Поради това много често можеше да си чуе: "Du bist eine kleine Klaidermann", " Това ще бъде следващия Клайдерман. Много вълнуващи моменти съм преживял с Тони. Още от самото начало Емил Елмазов ми сподели: "Когато се изкачвах по стълбите на регионалната библиотека, чувах, че някой велик музикант свири Шопен. Бързах да го видя, буквално се затичах нагоре..... и какво видях - едно малко момченце стоеше зад рояла. Просто невероятно!" Подобен културен шок са изпитали след него немалко хора и често на официални събития са нарушавали протокола, за да послушат отново и отново малкия музикант“, разказа за медията ни Светослав Троев.

Втората голяма любов на Тони Троев са технологиите, където той също бележи забележителни успехи, на които се удивляват експерти в тази сфера. На този етап усмихнатото талантливо момче от Шумен успява да намери място в сърцето си и време, за да се отдаде и на двете си дарби.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.12.2019 г.
0
 
 
Имам удоволствието да познавам това прекрасно момче. Той израстна пред очите ми. Изключителен, многостранен талант- с каквото се захване, винаги е победител! И заедно с това скромен, добросърдечен, уважителен, по никакъв начин не демонстрира превъзходство. А има право. Възхищавам се от възможностите и таланта му! Възхищавам се и на родителите му, защото знам как го възпитаваха и подкрепяха! Поздравления за всичко!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (418) 14%
Добре, но можеше и по-добре (400) 13%
Не се справи (582) 19%
Пълна трагедия (1620) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: