Бум на грабливите птици в зоопарка на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:12 / 15.07.2019
1814
Тази година в спасителния център на зоопарка има бум на грабливи птици. През пролетта успешно беше излекувана и пусната на свобода горска сова, а в момента две възрастни черношипи ветрушки се възстановяват и скоро ще бъдат освободени в подходящ район, съобщават от зоопарка във Варна.

В бебешкото отделение се отглежда една ченошипа ветрушка и три млади чухала, които са паднали от гнездата си и поради невъзможност да бъдат върнати в тях, са настанени в зоокъта. Когато могат да летят и да се хранят самостоятелно, те ще бъдат върнати в природата. Всички пациенти на спасителния център са защитени видове животни, настанени от РИОСВ, съгласно Закона за биологичното разнообразие.

С нова тракция може да се похвали любимото на малчуганите кътче в Морската градина. На 3 май сивите вълци Амарок (4г) и Чикита (7г) станаха горди родители на пет вълчета – три женски и две мъжки. За изненада на таткото, който е със сръбски корени, едното момченце се роди с бяла окраска. Подобно на дивите си събратя, родителите извеждат малките от бърлогата призори и по здрач, като през деня ги оставят скрити от посетителите.

Рекорден брой бебета от вида елен Лопатар се родиха тази година в зоопарка . Първото бебе се роди на 1 юни, а последното на 23 юни. Общо четири женски са новите попълнения и заедно с майките си и баща си Нико, можете да видите в заграждението на елените.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...
Доброволци от Варна боядисаха яйца за хора в нужда
Внимание! Вижте къде да не минавате във Варна
Жест към варненци! Една цена не се повиши от 1 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).