Бум на летните вируси във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:02 / 14.07.2015
1607
Висока е заболеваемостта от летни вируси във Варна, София и Бургас, но епидемичните стойности не са необичайни. Въпреки това този сезон не се очаква летният грип, който започва с разстройство, температура и главоболие, да е по-силен, отколкото е бил в последните години. Това съобщи председателят на Балканското микробиологично дружество и водещ вирусолог у нас акад. Ангел Гълъбов. Той уточни, че при 80 на сто от случаите на инфекции през лятото симптоми липсват, но това не означава, че инфектираният не е заразен за околните, предаде Дарик.

Оказва се, че един от основните преносители на ентеровирусите, които причиняват летния грип, са мухите. Вирусът е крайно заразен и всички контактни лица се разболяват. Възможно е по време на протичането на болестта да се появят обриви по тялото или мехурчета по дланите и в устата.

Акад. Гълъбов напомни, че трябва да се спазва висока лична хигиена, храната да се съхранява на закрито, а водата да се пие само от доказано чисти източници.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Задържаха съдийка, буйствала в районно управление във Варна
Лошо му се пише на наркодилър продавал дрога във Варна
Безплатни консултации във Варна за хора със сърдечно-съдови забол...
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).