Бум на строителството във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
11:50 / 04.08.2016
3015
Ако има строително оживление в България, то е главно в София, Варна, Пловдив и Бургас, пише в. "Сега". Това показват новите данни на националната статистика.

През април-юни най-голям брой разрешителни за строеж на нови блокове и къщи са издадени в София - 186, Пловдив - 160, Варна - 123 и Бургас - 107. Тези градове заедно със Стара Загора са в топ 5 по брой жилища, които ще излязат на пазара - общо около 3500 в петте града.

В същото време има области като Видин, Търговище, Враца, Плевен, където има една по 4 до 7 поискани визи за строеж на къщи и апартаменти. Варна се отличава с ускоряване на темповете на планирано жилищно строителство. За полугодието ръстът в морската столица е от почти 17% на годишна база.

Интересът към имотите във Варна се увеличава и защото градът продължава да привлича българи от съседните области заради възможностите за намиране на работа, коментират експерти. 

София пък държи първото място по строителни обеми. А Пловдив се затвърждава като предпочитана дестинация от инвеститорите.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).