Бърза помощ отказа да изпрати линейка на млада жена с хипертонична криза във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (67)
16:11 / 03.10.2011
13045
Пореден сигнал за забавяне на спешна помощ. Бърза помощ отказа да изпрати линейка на млада жена с хипертонична криза във Варна. След това пациентката е приета по спешност в болница.

В сряда късно вечерта съпругата на Атанас вдига кръвно 190 на 110. Семейството звъни на 112. Оттам прехвърлят обаждането на Бърза помощ.

Откъдето категорично два пъти отказали да изпратят линейка. С мотив, че щом от 2-3 дни толкова високо кръвното, това трябва личният лекар да го лекува, каза съпругът на жената Атанас Станков.

Обяснението: "Самите високи стойности на кръвно налягане не са придружени с минали заболявания или настоящи оплаквания. Невинаги високите стойности на кръвно налягане са обект на нашата спешна помощ", твърди д-р Мая Рашева, директор на Центъра за спешна медицинска помощ - Варна

След отказа да изпрати екип, дежурният изпраща Павлина в неотложен кабинет. Но кръвното й продължава да се повишава.

Жената е приета по спешност в болница "Света Марина". Макар състоянието й да не е животозастрашаващо, е достатъчно сериозно, за да се наложи тя да остане на лечение поне до понеделник.

Станков ще подаде жалба срещу действията на Центъра за спешна помощ, но не знае срещу кого.

"Не ми казаха с кого разговарям, аз два пъти попитах, нямаше отговор, просто ми казаха: "не сме длъжни да ви казваме имената си и прекъсваме връзката с вас". Аз съм далеч от мисълта, че всички, които работят в Бърза помощ работят по този начин, но има една българска поговорка, която казва, че десет да чистят един да цапа, чисто не се вижда", коментира Атанас.

При положение, че сърдечно-съдовите заболявания са най-честата причина за смърт в България, Атанас намира за неуместно поведението на служителката.

Източник: bTV


Виж коментарите (67)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).