Бързи наказания за пияни шофьори във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:01 / 15.01.2018
1978
В бързи производства, Районен съд - Варна наложи наказания на автомобилни водачи, шофирали с концентрация от над два промила алкохол в кръвта си.

27-годишен младеж е установен в следобедните часове на 10 декември миналата година в град Долни чифлик, непосредствено след настъпило автопроизшествие - удар в дърво на управлявания от него автомобил. Оказало се, че водачът е седнал в нетрезво състояние зад волана, с алкохолна концентрация от 2,03 на хиляда. За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от 1 година и 2 месеца.

На живущ във Варна 38-годишен чужд гражданин, отново в бързо производство и по силата на споразумение с признаване на вината, съдът също наложи условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок. На 28 декември м.год. по главен път Варна - Златни пясъци той управлявал автомобил "Мерцедес" с концентрация на алкохол в кръвта 2,30 промила. Подсъдимият е с чисто съдебно минало. Той беше лишен от права за управление на МПС за срок от 1 година.

В друго разглеждано днес дело, съдът наложи ефективно наказание от 4 месеца лишаване от свобода при общ режим за 64-годишен водач, хванат зад волана на л.а. "Опел" с алкохолна концентрация от 2,28 промила. Деянието е установено при проверка вечерта на 2 януари тази година в кв. "Аспарухово" , след като подсъдимия не спрял на подаден със стоп палка сигнал от полицейски служители. Водачът бил настигнат и тестван за алкохол, а последвалата проверка показала, че той е бил осъждан, с влязла в сила присъда през 2016 год., отново за шофиране в нетрезво състояние. Той ще остане без право да управлява МПС в продължение на 1 година и 4 месеца.

Постигнатите и одобрени от съда споразумения са окончателни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).