Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
CLASSIC 4 JAZZ за финала на Европейския музикален фестивал във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:22 / 24.04.2015Коментари (0)893
©
За радост на почитателите и на класиката, и на джаза, Европейският музикален фестивал Варна 2015 завършва с кросоувър проект. На 28.04. от 19:00 в Градската художествена галерия гостите от Германия Себастиан Лаверни квартет ще представят Classic 4 Jazz.

Концептуална основа на проекта Classic 4 Jazz на Себастиан Лаверни квартет е плодотворното взаимодействие между класика и джаз чрез транспонирането на известни класически образци в стилистиката и интуитивния дух на джаз импровизациите.

В концерта ще бъде представен един оригинален свеж прочит за джаз квартет на шедьоври от Бизе, Верди, Вагнер, Дебюси, Прокофиев, Стравински, Гершуин и др., който ще предложи истинско пиршество за ушите на почитателите и на двата стила.

Автор на аранжиментите, в които се съчетават по впечатляващ начин стилистичните особености на класика и джаз, е основателят на квартета Себастиан Лаверни. Успешен композитор и диригент, той е и изключително талантлив джаз пианист със свой ярък изпълнителски профил. Богатите и сложни хармонии, наситения и тембрист звук, полифоничните импровизации и силната лява ръка са отличителен белег на неговия стил. Той е от малцината съвременни джаз пианисти, които все още владеят старата техника "locked hands" и безспорно е един изключителен талант.

Заедно с младия и талантлив саксофонист Аксел Волфрам Филип Шмит, виртуозния барабанист Гералд Щютц с неговите спиращи дъха солови импровизации и талантливия контрабасист Гьотц Омерт, Себастиан Лаверни експериментира смело в творческото пространство между Бах и Оскар Питърсън.

Отзивите на музикалната критика за Лаверни квартет са ласкави:

Този квартет не е просто професионален до върха на пръстите си, тези момчета отдават почит на джаза като стил. Публиката изпадна в екстаз по време на солото на барабани. Когато Гералд Щютц вкара в действие палките си, той заплени всички... Себастиан Лаверни е не по-малко вълнуващ на пианото. През неговите арпежи със страхотна клавирна техника се процеждаше блясък и ярка светлина.

Allgemeine Zeitung Mainz, 19th April 2011

Началото на концерта е в 19:00. Билетите за концерта са по 15 лв., могат да се купят на Касата на Операта, а вече и от Градската художествена галерия от 9,30 до 17 ч.

Предвиденият в програмата на фестивала концерт на JP3 -

Живко Петров трио, който трбяваше да бъде на 5.05., се отлага поради ангажименти на артистите за 27.07. и ще влезе в програмата на ММФ Варненско лято.

Закупените билети могат да бъдат върнати на касите, откъдето са закупени.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи във Варна
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: