Цацаров с ексклузивни новини за Арабаджиеви, Баневи и Митьо Очите!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
11:22 / 27.10.2018
5038
Главният прокурор съобщи ексклузивни новини пред журналисти в Пловдив. Ето по кои теми се изказа Сотир Цацаров:

За "Полимери" и Баневи:

"Прокуратурата започна досъдебно производство срещу Николай и Евгения Баневи за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари. Отправна точка на това досъдебно производство е "Полимери" Девня, но се очаква в резултат на извършени интензивни действия по разследването периметърът на фактите, които ще бъдат разследвани и обвиненията, които ще бъдат повдигани, да бъде разширяван и да обхване една доста по-голяма и по-цялостна икономическа дейност", каза главният прокурор.

Към този момент е издадена европейска заповед за арест, реализирано е задържането им от френските власти и предстои процедура пред френския съд с оглед изпълнението й. Докато тече европейската заповед за арест, продължават претърсванията и изземването и анализът на документи и всички необходими действия по разследването, което няма да се ограничи само "Полимери". Френският съд трябва да реши дали ще допусне екстрадирането им.

За Митьо Очите

Турският съд е допуснал екстрадицията на Димитър Желязков в България. Прокуратурата у нас е била уведомена вчера за това решение, съобщи Цацаров. Ектрадиционната процедура е завършила и се очаква окончателното му предаване на българските власти. "Бяхме уведомени в петък от турските власти, не писмено, а по съответните официални канали, че турският съд е допуснал екстрадицията".

Димитър Желязков бе арестуван в Истанбул в луксозен хотел, заедно със зърнения бос и общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев. За 24 часа с тях бе задържан и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Броени дни преди това при акция на специализираната прокуратура в Бургас и съседни градчета бяха задържани 19 души. Част от тях бяха обвинени в участие в организирана престъпна група за рекет, палежи, побоища и наркотици, с лидер Димитър Желязков.

За Арабаджиеви и Иво Прокопиев:

Цацаров каза още, че издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви също е в ръцете на френската полиция и очакват скоро те да бъдат намерени. Иво Прокопиев е разследван не като издател, а като бизнесмен и по-конкретно за "Каолин". Твърденията, че бил подведен под отговорност, защото неговите издания пишели срещу корупцията, не отговарят на истината. Това заяви в Пловдив обвинител номер едно.

Виж коментарите (7)

Още по темата (89):
08.01.2021 Прокарват газопровод до бившия завод "Полимери"
21.07.2020 Върнаха къмпинг "Каваци" на семейство Баневи, те се опитват да влязат във владение
22.02.2020 Николай Банев се изгаври с главния прокурор от затвора
14.02.2020 Банева: Никога не сме били бегълци, доброволно се върнахме в България
26.11.2019 Запорираха имущество на Баневи за над 140 млн. лева
22.10.2019 Десет адвоката бранят милионерите Баневи в съда
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).