
ЗАРЕЖДАНЕ...
Цацата удари 2170% надценка в крайморските кръчми | ||||||
| ||||||
Иначе порция от 300 г сафрид, който е дефицит в жегите, струва 10,90 лева, колкото излиза цацата в отбраните заведения. На рибната борса цената за килограм е 6-7 лева. Толкова върви и чернокопът. Порция заргана пък е 17,90 лева. Салатите започват от 3,50 лева и обикновено достигат до 8,50 лв., а 50 г ракия към зеленчуковото предястие е 2,50 лв., ако е отлежала струва 4,50 лв. Средната цена на различните месни и зеленчукови супи е 3,50 лева, по толкова върви и купичка таратор, който вече е добре оценен от чуждестранните гости. Плато от 600 грама с морски дарове върви по 60 лв., а порция калкан през този месец във Варна по 26,50 лева, като килограм от деликатесната риба в магазина е 25-30 лева. Половинка пиле, поръчано в крайбрежно заведение, излиза 16,90 лв. Заведенията в морската столица предлагат в менюто си и сьомга за 21,99 лв., както и панирано филе от акула по 17,99 лв. Ако курортистите предпочитат да хапнат набързо, изборът е обичайният за улицата - парче пица е 3 лева, един хотдог се предлага за 4 лева, сандвичите и дюнерите са по 5-6 лева, а цената на палачинките започва от 2,50 лв. и върви нагоре, в зависимост от локацията на заведението. За да удовлетворят вкусовете на най-ценните си клиенти - руснаците, във Варна са се изучили да правят вкусни пелмени. Тяхната цена се е заковала твърдо на десетачка. Източник: в. "Монитор" |
Ако днес имаше местни избори във Варна? | ||
Аз съм гласувал/а за кмета и отново бих го подкрепил/а (78) | 26% | ![]() |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета, но бих го подкрепил/а (25) | 8% | ![]() |
Аз съм гласувал/а за кмета, но вече не бих го подкрепил/а (36) | 12% | ![]() |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета и отново не бих го подкрепил/а (156) | 53% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg