Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Цачева във Варна: До края на годината ще имаме Закон за противодействие на корупцията
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 14.08.2017Коментари (0)1101
©
До края на тази година България ще има Закон за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. Това заяви във Варна министърът на правосъдието Цецка Цачева, съобщава Дарик. Тя защити проекта и категорично отхвърли твърденията на лидера на левицата Корнелия Нинова, че той не отговаря на интересите на обществото.

"Категорично отхвърлям внушенията в публичното пространство за законопроект, който е механичен сбор от сега действащи структури, които са имали задачи за противодействие на корупционни практики. Изцяло нов е единният орган, ясно са разписани неговите правомощия и задължения", коментира Цачева, която подчерта, че проектът, който предлага БСП, няма да реши проблемите с корупцията.

Цачева посочи, че антикорупционният проектозакон на левицата е в по-голямата си част препис на документа, качен на страницата на Министерството на правосъдието. Тя допълни, че най-голямата разлика е в предвижданата от БСП възможност новият орган да има разследващи функции.

За изявленията на лидера на БСП Корнелия Нинова за разговор между президента и премиера, правосъдният министър изрази мнение, че не е коректно да се правят коментари от човек, който не е присъствал на него. Според Цачева се прави опит за противопоставяне на институциите, което не е в интерес на държавността.

ГЕРБ ще се противопостави категорично на реанимирането на отхвърлени от действителността и западните ни партньори практики, които бяха характерни по времето на кабинета "Орешарски", добави министърът на правосъдието. По думите на Цачева по негово време фигурата на разследващ агент е съществувала, но опитът не е довел до никакви положителни резултати.

Проектозаконът дава отговор и на въпроса какво се случва с имуществото, на тези които са се обогатили по незаконен път. По думите на правосъдния министър то ще бъде отнемано, като 30 на сто ще отива за социални нужди. Цачева допълни, че новият закон ще разшири кръга на хората, които са длъжни да декларират конфликт на интереси, когато са на властови позиции, както и да подават годишна имуществена декларация.

Финалното обсъждане на закона ще бъде на 1 септември в Народното събрание, след което проектът ще бъде поставен за междуведомствено съгласуване и внесен в МС.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: