Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Целомъдрената луна събра десетки варненци на брега на морето
Автор: Екип Varna24.bg 08:32 / 07.03.2023Коментари (0)934
©
Десетки варненци се събраха снощи на брега на морето да се любуват на първото пролетно пълнолуние за тази година. Изключително благоприятните условия - ясно небе и топла за сезона вечер, изкараха много хора по алеите на Морската градина, крайбрежната ивица и парковете в града, от където се любуваха на космическия феномен. Имаше и млади, и възрастни, самотни, по двойки, и компании - последните предимно съставени от младежи, които пушиха цигари, пиеха по биричка, бърбориха на висок глас и се смееха високо, видя репортер на Varna24.bg.

Пълнолунието през март 2023 г. е първото пролетно пълнолуние. Луната по това време набира голяма сила, енергията й се увеличава, така че тя има силен ефект върху човек. 

Пълната луна през март се нарича още Луната на червея – това име са й дали някога индианските племена. Факт е, че точно по това време в някои региони на Европа и Северна Америка почвата се затопля толкова много, че в нея се появяват червеи - оттук е и името. Освен това тази луна се нарича още Луна на враната – смята се, че гарваните сигнализират с граченето си края на зимата. Първото пролетно пълнолуние носи и името Целомъдрената луна, защото символизира чистотата на ранната пролет. Всички имена на пълнолуние по един или друг начин са свързани с прехода от зима към пролет и промени в природата.

Пълнолуние под знака на Дева ще достигне пълна фаза днес в 14:42 часа. В зависимост от метеорологичните условия - ако няма облаци - то ще е видимо и утре.

Според астролози Девата е знак на реда. Това означава, че за увереността и комфорта ни сега е важно да внесем яснота и ред – не само във всекидневните дейности, но и в мислите и емоциите. Пълнолунието ще улесни това. Но този ред има и друга страна - не трябва да ставате твърде взискателни, трябва да сте по-толерантни към несъвършенствата на живота, трябва да оставите всичко да тече от само себе си.

По време на пълнолуние хората усещат много силен прилив на енергия, активизират се и емоциите им се обострят. Затова е много важно да насочат всичко това в добра посока.

На пълнолуние трябва да: подредите вещите в дома, да изхвърлите боклука, да се помирите се с тези, с които сте в конфликт или спор, да се опитате да реализирате различни творчески идеи, да не привличате негативизъм към себе си.

По време на първото пролетно пълнолуние можете да си пожелавате желания – и то не едно, а колкото искате, категорични са мистици. Основното изискване е те да бъдат максимално конкретни. По-добре е да ги запишете предварително, а днес да проведете специален ритуал - като поздравите първата пролетна луна, да прочетете пожеланията на глас и след това да благодарите на луната, че ви е изслушала. Въпреки факта, че моментът на пълнолуние идва през деня, по-добре е да поискате това, което сте си намислили вечерта, когато се вижда пълният й диск - така тя определено ще ви чуе.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: