Целомъдрената луна събра десетки варненци на брега на морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:32 / 07.03.2023
954
Десетки варненци се събраха снощи на брега на морето да се любуват на първото пролетно пълнолуние за тази година. Изключително благоприятните условия - ясно небе и топла за сезона вечер, изкараха много хора по алеите на Морската градина, крайбрежната ивица и парковете в града, от където се любуваха на космическия феномен. Имаше и млади, и възрастни, самотни, по двойки, и компании - последните предимно съставени от младежи, които пушиха цигари, пиеха по биричка, бърбориха на висок глас и се смееха високо, видя репортер на Varna24.bg.

Пълнолунието през март 2023 г. е първото пролетно пълнолуние. Луната по това време набира голяма сила, енергията й се увеличава, така че тя има силен ефект върху човек. 

Пълната луна през март се нарича още Луната на червея – това име са й дали някога индианските племена. Факт е, че точно по това време в някои региони на Европа и Северна Америка почвата се затопля толкова много, че в нея се появяват червеи - оттук е и името. Освен това тази луна се нарича още Луна на враната – смята се, че гарваните сигнализират с граченето си края на зимата. Първото пролетно пълнолуние носи и името Целомъдрената луна, защото символизира чистотата на ранната пролет. Всички имена на пълнолуние по един или друг начин са свързани с прехода от зима към пролет и промени в природата.

Пълнолуние под знака на Дева ще достигне пълна фаза днес в 14:42 часа. В зависимост от метеорологичните условия - ако няма облаци - то ще е видимо и утре.

Според астролози Девата е знак на реда. Това означава, че за увереността и комфорта ни сега е важно да внесем яснота и ред – не само във всекидневните дейности, но и в мислите и емоциите. Пълнолунието ще улесни това. Но този ред има и друга страна - не трябва да ставате твърде взискателни, трябва да сте по-толерантни към несъвършенствата на живота, трябва да оставите всичко да тече от само себе си.

По време на пълнолуние хората усещат много силен прилив на енергия, активизират се и емоциите им се обострят. Затова е много важно да насочат всичко това в добра посока.

На пълнолуние трябва да: подредите вещите в дома, да изхвърлите боклука, да се помирите се с тези, с които сте в конфликт или спор, да се опитате да реализирате различни творчески идеи, да не привличате негативизъм към себе си.

По време на първото пролетно пълнолуние можете да си пожелавате желания – и то не едно, а колкото искате, категорични са мистици. Основното изискване е те да бъдат максимално конкретни. По-добре е да ги запишете предварително, а днес да проведете специален ритуал - като поздравите първата пролетна луна, да прочетете пожеланията на глас и след това да благодарите на луната, че ви е изслушала. Въпреки факта, че моментът на пълнолуние идва през деня, по-добре е да поискате това, което сте си намислили вечерта, когато се вижда пълният й диск - така тя определено ще ви чуе.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).