Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ценен робот за прохождане получи Домът за медико-социални грижи за деца
Автор: Екип Varna24.bg 09:35 / 12.12.2018Коментари (0)1844
Домът за медико-социални грижи за деца – Варна вече разполага с робот за прохождане - система за локомоторна терапия LokoHelp Woodway. Апаратурата е дарение от благотворителната инициатива "Българската коледа“. Тя е изключително ценна, тъй като разкрива нова възможност пред децата със сериозни дефицити в моториката да проходят. Уредът представлява роботизиран апарат за симулация на походката. Използва се за рехабилитация на пациенти с увреждане или загуба на способността за ходене след заболяване или злополука. Подходящ е за деца с церебрална парализа, Спина бифида, парализа на долните крайници, хемипареза, неврологични нарушения, невромускулни и ортопедични заболявания. Системата за локомоторна терапия спомага за подобряване на: походката, нейната бързина и издръжливостта; симетрията на походката и дължината на крачките; подвижността на ставите; мускулната дължина; сърдечно-съдовите функции; намаляването на спазмите.

Телесното тегло на пациентите, с които се работи, може да е между 5 и 150 кг.  Времето за обучение в ходене зависи от преценката на лекарите и терапевтите. При пациенти с инсулт например препоръката е рехабилитацията да се прави три пъти седмично за период от поне 6 седмици. При деца с церебрална парализа терапията може да продължи месеци, дори години.

Системата за локомоторна терапия допълва спектъра от специализирана апаратура, с която разполага Домът за медико-социални грижи за деца - Варна. "Искрено се надявам, че тя ще допринесе резултатът от работата на висококвалифицираните ни специалисти да бъде още по-добър и все повече деца да си тръгват от нашето лечебно заведение щастливи и изправени на крака“, заяви директорът - д-р Стефка Джанкова. Тя поднесе сърдечните си благодарности на хората, подкрепили традиционната благотворителна инициатива. "Българската Коледа“ ни подава за втори път ръка, уточни д-р Джанкова. В рамките на кампания 2012/2013 г. Домът за медико-социални грижи за деца – Варна получи апарат за ударно-вълнова терапия и вана за подводно-струен масаж.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: