Центърът за подкрепа на лица с увреждания в "Аспарухово" ще е готов през август

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:31 / 20.02.2020
1369
До месец август тази година трябва да приключат дейностите по ремонт, оборудване и обзавеждане на двете помещения във варненския район "Аспарухово“, където ще функционира Център за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания. Финансирането е по ОП "Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020г. Общата стойност на проекта е 999 957,80 лв. Бенефициент е Община Варна, съобщават от Областен Информационен Център – Варна.

Основната му цел е да се осигури качествена грижа за лица с увреждания с иновативен модел на социална услуга чрез създаването на функциониращ Център за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания и техните семейства.

Освен ремонт на две помещения и доставка на обзавеждане и оборудване за целите на проекта, предстои и закупуване на специализирано моторно превозно средство с платформа за хора с двигателни проблеми.

Потребители са лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания в риск. Техните семейства, които полагат грижи за тях, ще получат подкрепа за връщане на пазара на труда. Капацитетът на услугите обхваща дневна грижа за 30 потребители, заместваща грижа за 4 души и мобилна грижа за още 60. Тяхното предоставяне ще започне през септември 2020 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).