Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ЧСУ "Юрий Гагарин“ в "Камчия“ започна учебната година с нова степен на Руска държавна акредитация – за обучение от V до ІХ клас
Автор: Екип Varna24.bg 17:28 / 19.09.2018Коментари (0)4245
©
Новата учебна година в Частното средно училище "Юрий Гагарин“ бе тържествено открита в Амфитеатъра на СОК "Камчия“ с връчване на нова степен на Руска държавна акредитация – за обучение от V до ІХ клас. "Това е единственото училище в България, което разполага с лиценз за обучение по българската и руската образователни системи“, коментира представителят на Россътрудничество за България и ръководител на Руския културно-информационен център в София – Павел Журавльов. Той връчи сертификати за специални заслуги в областта на руския език на единадесетокластника Никола Николов и на преподавателя в Училището на бъдещето – Иванка Кънева.

Само на метри от морето, в уникалния Амфитеатър на "Камчия“, родители и специални гости се насладиха на музикални и танцови изпълнения на учениците на ЧСУ "Юрий Гагарин“. Вълнуващ бе моментът за първокласниците, които отправиха поздрав към всички гости с песента "Първи клас“, а директорът на училището Пенка Стоева им пожела попътен вятър през новата учебна година. "Скъпи първокласници, пожелавам ви да се забавлявате и да учите забавлявайки се. Скъпи ученици, бъдете мотивирани да получавате нови знания и умения. Задачата на нашето Училище на бъдещето е да ви подготви за вашето бъдеще! “, допълни Пенка Стоева.

Специални гости на тържественото откриване бяха кметът на Община Аврен – Емануил Манолов, Владимир Климанов и Андрей Громов – генерални консули на  Руската Федерация във Варна и Русе, Павел Журавльов, Коста Пеев – представител на Руския културно-информационен център в София и Виктор Бузев – главен архитект на град Варна и председател на училищното настоятелство. Събитието бе уважено и от известната руска певица Златаслава.

На официалната церемония присъства и делегация от кметовете на едни от най-големите градове в Русия, които са участници във Втория варненски форум "Побратимени градове“. От името на делегацията, Анна Феликсовна Дю – председател на общинския съвет по образованието на град Сиктивкар, Русия, отправи приветствие към всички присъстващи, в което пожела на родителите и учителите търпение и разбиране, а на учениците успешна учебна година. Тя поднесе символичен подарък на изпълнителния директор на СОК "Камчия“ – Николай Недялков. По време на посещението в "Камчия“ гостите разгледаха комплекса и обсъдиха възможности за бъдещо сътрудничество. По традиция засадиха дърво в парка на "Камчия“.

Тържественато церемония завърши с обръщение от изпълнителния директор на СОК "Камчия“ – Николай Недялков: "Обръщам се към учениците с пожелание да получат нови емоции, мечти и знания, защото това е най-точният измерител за резултата от съвместния труд, който сме положили. Прекрасната база, с която разполага комплекс "Камчия“ само може да надгради тези резултати. На добър час!“.

Възпитаници на Училището на бъдещето "Юрий Гагарин“ се отправиха към мястото където ще творят, ще учат, ще създават нови приятелства и ще станат част от едно семейство, създадено на база на концепцията "Човек-Земя-Космос.“

В Частното средно училище "Юрий Гагарин“ учат около 300 деца от 15 държави. Училището е лицензцирано от Българското министерство на образованието и науката за прием на ученици от подготвителна група до 12 клас, с усилено изучаване на руски и английски език и на информационни технологии. То е акредитирано и по руските образователни стандарти за обучение от 1 до 9 клас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: