Част от центъра на Варна отново потъна в боклуци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:14 / 03.06.2016
2487
За преливащи от смет контейнери в района на Погребите съобщава Дарик. В района казаните не са изпразвани от няколко дни. В резултат уличните съдове вече не могат да побират битовата смет, която се изсипва край тях.

 

Неприятната гледка се съчетава с друг проблем. Заради топлото време миризмата край препълнените контейнери е още по-нетърпима.

Подобен проблем със сметоизвозването се наблюдава често, споделят живеещите в района. Бездомните животни ровят в казаните и разнасят боклуците. Така се развъждат много болести, притеснена е варненка, която живее в района.

 

Подобна е ситуацията днес и в района на Лятно кино Тракия (ул. "Скопие" до № 14 и зад новата църква), алармира общинският съветник Януарий Вичев.

 

"Носеше се зловеща миризма, котки и чайки в конкуренция се радваха на ситуацията. Граждани от района ми заявиха, че от седмици ситуацията е такава, а в района видях още няколко такива микро сметища. Явно в Община Варна има някакъв сериозен проблем със сметосъбирането, и нека администрацията незабавно да заяви от какво е породен и как ще се реши", заяви Вичев.

Проблем със сметоизвозването напоследък има на много места в целия град. Сигналите са много, призна заместник-кметът Тодор Иванов, който отговаря за сигурността и обществения ред. В момента състоянието с чистотата на Варна в момента е много зле, заяви той.

На последната кметска оперативка в понеделник от фирмата "Титан", които чистят "Одесос", "Аспарухово" и "Младост", са заявили, че имат проблем с машините.

Иванов бе категоричен, че пропуските в сметосъбирането ще бъдат санкционирани.

Пред финал е процедурата по избор на концесионер за всички варненски райони, разкри още зам.-кметът. Обществената поръчка бе обявена миналия юни. Прогнозната стойност на сметопочистването на Варна за следващите пет години е 73,6 млн. лв. или средно по 14,72 млн. лв на година.

Посочената сума е с ДДС, а ориентировъчните годишни количества битови, едрогабаритни и смесени отпадъци са общо 135 230 тона.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).