Черен бизнес с човешка кръв в двора на Окръжна болница! Прекупвачи бият, ако не им влезеш в схемата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (20)
11:38 / 11.10.2013
9657
В черния бизнес с човешка кръв не се влиза току-така. Не можеш само защото си закъсал с наема, да си продадеш кръвта на някой нуждаещ се и да вържеш положението за момента. Ако искаш да спечелиш, трябва да влезеш в схемата на дилърите, които от години висят пред кръвния център в двора на Окръжна болница.

"Г-жо, трябва ли ви кръв? 120 лева ще ви я дам", предлага мургав мъж, виждайки изписаната тъга на лицето ви на път към кръвния център. Този човек не е закъсал за пари. Именно това е така нареченият дилър. Ако сте забелязали, пред центъра ви спират едни и същи лица. Става въпрос за четирима братя, които от поне 5 години са заели "търговската ниша" в района. Това обяснява един от опарените варненци. "Отидох пред центъра да предлагам кръв за пари, бях я закъсал. Един от дилърите ми каза, че ще ми намери клиент. Пред очите ми се спазари с един човек за 120 лева. На мен обаче ми плати 50 лв. от тази сума", разказва човекът, който пожела да остане анонимен, за да не го намерят и пребият.

Именно това е схемата на бабаитите, както ги нарече потърпевшият. Цената, за която дилърите търгуват с чуждата кръв, е от 120 до 150 лева. На самите кръводарители се плащат 40-50 лева, а останалите отиват в джоба на прекупвача. Бизнесът по думите на опарения варненец буквално процъфтява, тъй като на ден се продава кръв на 7 -8 нуждаещи се, а понякога и на 10. Цифром и словом това си е една месечна заплата, изкарана за ден без особени усилия.

Как се намират толкова кръводарители, чиято кръв да се търгува? Отговорът е елементарен. Тъй като схемата работи от години, а закъсали и безработни хора, както и студенти, които минават на този вариант, има достатъчно, дилърите ходят с тефтер в джоба. В него си записват имената и телефоните на потенциалните донори и щом се появи клиент, изборът е достатъчно богат. Току-така никой не може встрани от кръвния център да се пробва да продаде собствената си кръв, прескачайки добре смазаната схема, тъй като четиримата дилъри винаги са нащрек, достатъчно са и са стратегически разположени за добра видимост. Засекат ли някой "бос" в схемата, приемат го за кандидат-донор. Отиват при него, обясняват му положението и записват телефона му в тефтера. Ако пък се опъне нещо и не е съгласен - бой.

"Лично пред мен веднъж набиха един човек", обяснява варненецът, пожелал анонимност. В списъка с "пчелички" фигурират и доста имена на студенти, обяснява мъжът. Схемата е проста, но ефективна.

Защо никой нищо не прави по въпроса, за да се спре с тази мръсна търговия? Според опарения варненец тук са намесени рушвети и добри познанства. "Всички знаят какво става, наясно са как работи системата, но нито полицията, нито прокуратурата ги закачат", коментира човекът.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).